Detail uživatele diskuzního fóra - 11.rada
Fórum | Poč. příspěvků |
---|---|
Fotbal - Bohemians | 221 |
Ptejte se vedení Bohemky | 13 |
Maskovaná IP | Poč. příspěvků z IP | Z této IP také píše |
---|---|---|
3fSIykym | 84 | dexicek |
/s81IVJP | 49 | Paris |
QjeOdFO9 | 18 | |
0VSSxio8 | 15 | |
f9YWSrJg | 8 | |
0qdma7N1 | 8 | |
cCSDE+iK | 7 | |
nPb6XFYc | 6 | |
bRHupyiF | 6 | |
O7jual3h | 5 | |
e43YoANf | 3 | |
6ogfwaZg | 3 | omega |
7aOMCLfl | 3 | |
ahfeIX7s | 2 | pete |
8GE7QA6W | 2 | |
tiMsiwAK | 2 | |
altYbVuJ | 2 | |
LFhjMbej | 2 | |
LPyTiM6P | 2 | |
+QifzEaf | 2 | |
lgegx9p5 | 2 | |
v/1KzhlE | 1 | |
DNrmHTiO | 1 | pete |
QayIHcmX | 1 |
Dukla za rok podle mě hodně vydělá na prodeji J. Fokama, kterého koupila z "našich" Velvar. Když se nezraní, bude hodně dobrej
rio napo napsal:
Byli jsme ujištěni, že stavba stadionu se financování klubu nedotkne. (Nebo tak něco). Jenže doba se kur..sky změnila. To co stačilo v létech minulých, je zkrátka minulostí. Pan Jakubowicz řekl, že se rodina dohodla, že ... budou dávat 10% zisku. Ale to teď asi nebude stačit. Udělal pro BOHEMKU hrozně moc a patří mu velký dík. To je to A. Otázkou je, zda je ochoten v tom pokračovat a srovnat krok se svým okolím. Bez markantního navýšení peněz a fungujícího sportovního vedení to prostě nepůjde. A to je to B. Ještě snad jedna poznámka. Věří tady ještě někdo tomu, že o prvoligový klub s velkým příběhem nemá žádný velký sponzor zájem? V Praze? Kdyby to bylo v Chebu, v Písku, v Dačicích, ale v Praze! Takhle už by si z nás prdel dělat neměli. Jsme trpěliví a oddaní, ale nejsme ovce.
Dlouhá léta se nám tvrdilo, že vlastnit prvoligový klub je prodělečná záležitost, vlastně taková sentimentální charita. Ejhle: v souvislosti se vstupem miliardářů se ukazuje, že fotbal je v laufu, takže mít klub je skvělý PR nástroj otevírající dveře k politickým, mediálním a obchodním kruhům, prostě byznysová příležitost. Bohemka k tomu asi slouží dobře. Vůbec to nemyslím špatně: náš majitel se chová naprosto racionálně, prostě hodně muziky za málo peněz. S tím je teď ale konec, na takovéto dietě Bohemka nepřežije. Musíme alespoň tady na fóru vytvořit tlak, aby bylo vidět, že vrchnosti nesežereme úplně všechno, jako třeba neustálé tvrzení, že o nás nemá nikdo zájem, že se vstupu investora nebráníme, ale jsme pro ně nezajímaví atd.
Borek1 napsal:
Jenže Pardubice jsou teď zcela jinde,mají majitele kterého tady nikdo nechtěl. Teď jen čas ukáže jestli jsme udělali dobre my nebo Pardubky.
Skupinu týmů bojujících o záchranu můžeme už teď zúžit o Pardubice. Během zimy si jim to sedne a budou šplhat vzhůru. Stále věřím, že Zlín se začne propadat. Snad Teplice by mohly zůstat dole... Nikoho dalšího tam příliš nevidím. Dukla je teď na tom podle mě fotbalově lépe než my. Musíme teď bezpodmínečně porazit Slovácko. Porazit Slovácko!!!
Borek1 napsal:
A nejhorší je,že jsou tady i fanoušci,kteří jsou se stavem v Bohemce spokojení. To já nedokážu pochopit.
Nechci být zlej, ale lidi se neradi připouštějí, že se mýlí. V našem případě většina klokanů věří, že v našem divokém kapitalismu existuje dobroděj, který nás ze soucitu zachránil, ačkoli na tom finančně krvácí. Mně z jeho chování vyplývá, že mu jde o pouhé udržení v lize s co nejmenšími náklady - upozorňuju, to je můj názor, i když každý příčetný vidí, že to tak asi bude. Nám nezbývá než se pokusit vyvinout tlak, aby měl větší sportovní ambice a nalil do klubu více peněz. Zatím mezi bohemáky převládá názor, že musíme být vděčni za záchranu před dvaceti lety, že kritika rovná se nevděk atd. Ok, hlavně pak ale ať tito lidé nebrečí, že nemáme s kým hrát, na lavičce že sedí dva lidi a jdeme do baráže. A že taky nemusíme mít trenéra. P. Veselému končí tuto sezónu smlouva a kdo ví, zda ji bude chtít prodloužit.
Borek1 napsal:
Jenže ten tlak z druhé ligy letos bude enormní! Jaké tři týmy udržíme pod sebou?
Upřímně taky nevím. Až se kluby s novými majiteli sportovně zkonsolidují, budeme podle mě bez šance. Jen doufám, že až nám poteče do bot, i náš majitel pustí do posil nějaký chlup, protože fakt si nebude chtít nechat ujít příjmy, které teď od LFA a UEFA do českého fotbalu tečou.
Borek1 napsal:
Aby za chvilku nebyla prežitek první liga:-(
To si myslím, že ne. Přišli bychom o miliony za TV práva, o finance od UEFA a také by prudce klesl dosah marketingu BaL. Proto věřím, že záchrana v lize je jednoznačný cíl, byť s tím, že v lize budeme jen tak přežívat s minimálními výdaji a bez ambicí na sportovní pokrok.
Klokani, neopakujme dokola nesmysly o tom, že posily nebudou kvůli kvůli financím na stadion, že stadion je priorita bla bla bla. Proč? Protože "musíme rozlišovat, že se nejde stavět za klubové peníze, ale za naše soukromé. Ty budeme přidávat do našeho klubu. Není to tak, že bychom je Bohemce brali z rozpočtu. Od začátku deklarujeme, že rekonstrukce nebude mít žádný vliv na ekonomické fungování klubu. Darek Jakubowicz, 04. červenec 2025, rozhovor pro Footballclub.cz
Takže se už podívejme pravdě do očí a konstatujme, že náš klub nyní funguje tak, jak by fungoval bez plánů na nový stadion. To znamená rodinný klub jako marketingová a reklamní platforma BaL, cíl záchrana, semtam průnik do středové skupiny, vyšší ambice nula. Investor nepřijde, protože majitel se o svou kdysi umírající zelenobílou nevěstu, kterou zachránil, nechce dělit. Bude si ji hlídat, bude stále skromná a vděčná. Já majitele chápu, dělá to ze svého hlediska dobře, je to byznysmen, žádná charita. Tak si to uvědomme a neustále se nedojímejme, jak musíme být vděční atd. A hlídejme, aby se Bohemka jednou v tom vděčném objetí neudusila.
hrdin napsal:
Situaci jsem začal bedlivěji sledovat od roku 2010, takže zřejmě na rozdíl od vás vnímám vnímám mnohem více skutečností a konsekvencí (což by mě dříve velmi překvapovalo). Nevím jestli si myslíte, že by nás zásadně ... spasil sponzor, nebo si pletete sponzora s akcionářem. Nicméně kdybyste si přečetl více mých poslední příspěvků, tak tam je vše obsaženo. Jen zmíním že p. Pražák (btw nebudu teď pátrat aktuální stav, ale minimálně dříve byly BaL sponzor HC Sparta) po nákupu Pardubic se nechal slyšet, že vstup do Bohemky mu umožněn nebyl. Myslím si, že ignorování skutečností a šíření nesmyslných narativů vytvářenými Jakubowiczi (věřím že jen z nedostatečné informovanosti) není to, co by jakkoliv mohlo budoucnosti Bohemky pomoc.
Vůbec nerozumím tomu, do jaké míry jsou někteří lidí ochotni popírat realitu. Pražák měl o Bohemku zájem, ačkoli nemáme moderní zázemí, skyboxy atd. Vůbec nehodnotím, jestli by to pro Bohemku bylo dobře nebo špatně. Nelíbí se mi ale, že tu máme dogma, že rodina J. nás zcela nezištně zachránila, prodělává na nás a jen díky ní se každoročně jentaktak držíme v lize. To je kognitivní disonance jako z učebnice. Všichni Bohemku určitě milujeme, ale to neznamená, že budeme všechno baštit, koukat nábožně na současného majitele a vzývat ho. A kdo má pochybnosti, je kacíř a bude nejlepší ho vyobcovat. Zatuchlý rybník přitom nikdy nepřinesl nic dobrého, jen stagnaci. Podle mě není špatné vytvořit na majitele - aspoň v debatách - určitý tlak a nebýt za ty, kteří všemu tleskají a ani nepípnou. Tohle mě trápí.
Bradkins napsal:
Reichl nám hasí průsery už rok v kuse a že jich bylo ! Jedna minela a všichni se tu můžou po.rat, ze vás huba nebolí..
Na poměry našeho skromného klubu, jehož každoročním cílem je nespadnout, je Michal Reichl vysoce nadstandardní hráč. Zachránil nás xkrát. S kolegou jsme stáli skoro u zábradlí a viděli jsme to z dvaceti metrů: Vondra signalizuje nahrávky tak okatě, že není problém je vystihnout. Proto taky dvakrát třikrát za utkání namaže balón přímo na nohu soupeři. Patrák včera jasně věděl, že Vondra bude míč dávat dozadu, a šel do toho. Nebýt čitelnosti Vondrovy hry, gólmanův odskok míče od nohy by nebyl problém. Ale Vondra je jen symbolem našeho pěšího fotbalu. Pomalu, v klidu, pěkně si balón poštelovat... Prostě jak za starý pány.
hrdin napsal:
Olomouc před pár měsíci koupili Šimonovský (Sigma) a Hubáček (Crediras), takže ... Nová doba... Někdo by to Jakubowiczovi měl říct
Uznávám, že jsem nervní, protože jsem stár, pospíchám. Připadám si bohužel jako za normalizace, kdy všichni viděli, že nám ujíždí vlak, ale nikdo to nechtěl říci nahlas. Hlavně být vděčni, že je pořádek a práce. A vyhlídka stadionu - v roce 2032-33.