Příspěvek Diskuzního fóra
rio napo napsal:
Dobře napsáno. Přesto mám několik připomínek. Panu Jakubowiczovi st. patří nehynoucí dík za záchranu naší milované Bohemky. O tom není sporu. To ovšem neznamená, že nemůžeme diskutovat a mít názor na jeho současnou roli v ... klubu. Nejde jen o p. Držmíška, i když to je něco, co rozbouřilo fanouškovskou obec. Myslím, že je nutné zmínit i p. Jakubowicze ml. Nedávno v rozhovoru přiznal, že některá jeho prohlášení nebyla zrovna šťastná (eufemismus). On řekne, že ta prohlášení udělal ve snaze věci popostrčit, ale že se ukázala jako kontraproduktivní a spíš uškodila. A následně opět vystřelí z kanónu a oznámí že máme kompletní dokumentaci, ktrerážto obvykle následuje až po udělení stavebního povolení. Trošku to připomíná mladíka, který machruje před holkou (fanoušky), aby ukázal, jaký je frajer. Tady by měl nepochybně pan otec zasáhnout a přitáhnout otěže. Nakonec si ještě neodpustím poznámku na adresu sportovního ředitele, který bývá přirovnáván k paní Colombové, o které všichni mluví a nikdo ji neviděl. Dlouhodobě se tady přetřásá jeho práce. Často bývá zmiňován nízký rozpočet, který má na nákup hráčů a co s tím má vlastně dělat. S tím lze nepochybně souhlasit. Jenže pak se po delší době na veřejnosti objeví a je z toho poprask. Tohle fakt není sportovní ředitel moderního střihu! Možná byl ve čtvrtek nějak zdravotně indisponován. To se může stát každému z nás. Ale dobré to nebylo a všichni jsme to viděli. Tak doufám, že to viděl i pan majitel.
Díky za názor. Samozřejmě můj příspěvek není o tom, že jsem se vším spokojen, jen před Táborovými dvaceti lety se vskutku bojovalo o holou existenci a i takový Jirka Steinbroch (mj. Pobudův velký kamarád) se o návratu mezi elitu skoro ani neodvažoval snít a ukázalo se reálně, že byl opravdu dosti předčasný. Teď jsme jednou nakoukli do Evropy a už z toho je touha po standardu a třeba i taková Sparta to loni měla o fous. Současný majitel mi není nijak "zbožštělý", ale třeba pro mne garantuje minimálně to, že eventuelní sestup není cestou do další likvidace, ale jen mrzutou nepříjemností na trnité cestě k dalšímu vzestupu. Zachránit ligu je cíl většiny týmů, až když se sezóna dobře rozjede, tak se laťka zvedá, ale stabilní příčky nahoře by dnes chtěly nějakého saudského prince, který si troufne i na Tvrdíky a spol. A i sestupovat holt někdo musí, nejsou jen vítězové, ale musí být i poražení, byť to postižené samozřejmě srdí...
Já jsem rád, že jsme v relativně dobrých a především stabilních rukou. Zato ani sám určitě nejsem fanouškem sportovního ředitele, jen třeba o přeřekách vím svý. Ovšem ani trenéra a to ho můžu mít i lidsky rád, ale poslouchat ho už fakt nemohu. Mě až tak nevadilo, že prohráváme, ale že jsem neměl pocit, že by hráči na hřišti chtěli vypustit za náš ligový dres duši a stejně je stavěl. Nemá lepší? Já bych vsadil na dravé mládí, když prohrávat, tak alespoň s nějakou vizí a soupeř za výhru musí platit potem a občas i slzami. Copak už dnes nejsou žádní Hartigové a jemu podobní -- tam i já vidím veliký dluh; ne v tom, že nemáme na platové dostihy -- třeba někdy mnozí procitnou a uvědomí si, že být hvězdou Ďolíčku je přecijen lepší, než dřepět na lavičce bohatších týmů a někdy pak ani to ne.
Že tatík "plýtvající rodinným jměním" nominuje syna mne nepobuřuje, otázka je, jaké má syn odborné poradce. Ale i mnohem movitější developeři čekají na stavební povolení třeba i desítky let, zde bych našeho majitele z ničeho neobviňoval. Leda mu snad lze vytknout, že nějaké obálky na správných místech by možná vše urychlily -- možná, zato v budoucnu napadnutelně. A třeba to, nakolik Darek J. výstavbu stadionu vidí nějak přehnaně optimisticky a nerealisticky »řešíme« s Kamilem na Tlachách a kecech...