Detail uživatele diskuzního fóra - damhA
| Fórum | Poč. příspěvků |
|---|---|
| Fotbal - Bohemians | 321 |
| Družstvo fanoušků Bohemians | 1 |
| Tlachy a kecy | 16 |
| Jiná komunita | 4 |
| Maskovaná IP | Poč. příspěvků z IP | Z této IP také píše |
|---|---|---|
| RRxeimlF | 178 | |
| u+OD2O9w | 26 | |
| KugzIxOK | 12 | |
| JLWwotvz | 10 | |
| 4OxOf9k5 | 2 |
Omlouvám se, přál bych rád všem klidnou nedělní siestu, ale byl jsem tu včera napaden, že „šlapu po klubové historii“ a ještě teď mnou lomcuje zlost.
Byznysu věru (asi i raději) prd rozumím, ale slyšel jsem třeba, že jeden klub dostal superlukrativní nabídku od Coca-Coly, ale hrdě odmítl, neb sponzor samozřejmě očekával, že místo v klubových barvách budou hrát v červeném – něco je i o té hrdosti, ne jen o penězích.
K výkonům hráčů se prakticky nevyjadřuji, reaguji takřka jen na evidentní (vesměs číselné) nepravdy a nebo když mě někdo nařkne ze lži...
Třeba jsme čtvrtý nejúspěšnější klub naší historie? Ať chceme či ne bezkonkurenční Spartu a Slavii dál pominu, ale v historické ligové tabulce před námi je ještě ostravský Baník a plzeňská Viktorka. Ano Západočeši zatím hlavně zásluhou zavedení tříbodového systému, ale já ho nevymyslel a ani nemohu za to, že už nás - ne až tak nedávno - předběhli i v počtu ligových výher, jakkoli v nejvyšší soutěži odehráli o více jak 300 zápasů méně.
Pokud jde o tituly a trofeje, tak si raději odpustím porovnání s Duklou. Ale mám ignorovat i bratislavský Slovan, osminásobné ligové šampióny Československa, plus 5× celorepublikový pohár a dokonce zisk PVP. A co takový Spartak Trnava s 5 „federálními“ tituly, 4 celostátními poháry a semifinále PMEZ. Jistě Slováci, co je sem tahám, jenže Baník Ostrava s třemi tituly česko-slovenskými a jedním českým (+ nějaké ty poháry) je také jasně lepší. Jenže třeba hrdin se časově nevymezil a Viktoria Plzeň získala „nefederálních“ titulů již pět, Slovan Liberec už tři... Mohu být klubista jako hrom, ale to jsou strohá fakta, která já prostě nemohu ignorovat!
Nevím jestli si někdo myslí, že mě každý sestup velmi nebolel a to dokonce i ty, které jsem ani nezažil, ale jen je musel výsledkově zdokumentovat? Pokud má někdo dojem, že jásám, když nezvratně prokážu, že se v Australii prohrálo 4×, tak se šeredně mýlí! Nebo, že jsem neprožil hořké zklamání, když se ona od roku 1985 tolikrát připomínaná "slavná" výhra nad Spartou z roku 1912 chtě nechtě musela označit jako kýmsi pouze vybájená?
Že autor z osmdesátých let cosi načtené špatně pochopil je smutné, ale konsternovalo mě, když se stejná nepravda objevila ještě i po dvaceti letech v Zelenobílém století. Zdeněk a Míla, tedy vydavatel a autor samozřejmě neradi slyšeli kritiku, tak jako kdokoliv a kdekoliv jinde, ale nakonec jsme se spřátelili a shodli, že s eufemizmem má platit to, že co je Božího Bohu, co je císařovo císaři! Tedy nepřisuzujme si co jsme vskutku nedosáhli, neglorifikujme nic, co není průkazné, a nezamlčujme ani nezdary – lepší když si je přiznáme sami, než když s nimi přijde někdo cizí!
Snad se zase nějaký čas udržím sem nelézt, ale raději neslibuji :-(
doublefish napsal:
Jedenáct let, od 1.1.2015 do 31.12.2025 není v českém mediálním prostoru (online, tisk, TV, rozhlas) žádný seriózní záznam, ve kterém by se vyskytovaly ve vzájemné spojitosti výrazy "Bohemians" nebo "Bohemka" spolu s "Karel Pražák" nebo ... "Kaprain", s výjimkouefotbal.cz 1. 3. 2018 v článku Pavla Procházky "Česká liga : Zastavený Eden. Chce Deli ze Slavie odejít? A mínil realitní magnát Karel Pražák koupit Spartu?" píše:"Pokud jde o fotbal, hovořilo se dříve o Pražákovi jako o faktickém majiteli obou vršovických stadionů - v Edenu i v „Ďolíčku“. Ostatně ke koupi Slavie měl údajně blízko krátce předtím, než ji nakonec získala výše zmíněná čínská společnost CEFC."- Pozn. MŠ: "dříve se hovořilo" rovná se, že tentýž autor před 2,5 lety sám spekulovaljelikož 20.11.2015 v článku "Má Ďolíček i stadion v Edenu stejného majitele?!" s anotací "NOVINKA Dobře informovaný zdroj HATTRICKU tvrdí, že majitelem stadionu, na němž hrají Bohemians 1905, tedy Ďolíčku, by mohl být stejný jako vlastník stadionu v Edenu!" uvádí:"...Pražákovi by však měl stále patřit stadion v Edenu, na němž Slavia hraje, i když i ten by nejraději noví slávističtí vlastníci stáhli pod svá křídla. Pokud by Karlu Pražákovi skutečně patřil i další vršovický stánek v Ďolíčku, nastala by velmi zajímavá situace. „Je možné, že Pražák bude chtít v Bohemians 1905 uskutečnit něco podobného, co chtěl původně učinit na Slavii. Spojit stadion a klub dohromady, tedy vlastnicky vstoupit do fotbalového klubu. Slyšel jsem i o tom, že by Ďolíček přestavěl a že v době jeho rekonstrukce by klokani mohli opětovně hrát v Edenu. Ovšem s tím, že se do Ďolíčku zase vrátí,“ představuje velmi odvážné vize zdroj HATTRICKU." - Pozn. MŠ: samé "kdyby"... a "dobře informovaný zdroj". Kdo si nepamatuje Kaprova nebo Horníkova oblíbence, nebulvárnějšího nejúčelovějšího pisálka mezi sportovními novináři Pavla Procházku a jeho udrbaný nedůvěryhodný efotbal.cz (dnes patřící LiveSportu) tomu doporučuji jeho blitky nebrat, na rozdíl od zakomplexovaných Prášilů, vážně.
Díky, Milane, tak takhle nějak bych si třeba představoval věcnou reakci Pavla Hrdiny -- ale za mě tu leda vyvolal pocit, že letos (pardon už LONI) miliardář Pražák Jakubowiczům podal pomocnou ruku a ti ji zcela skandálně odmrštili. Možná ví víc, a asi nikdo nemůžeme zveřejnit zcela vše co jsme zaslechli, jenže pak se ani nesmí vyvolávat sémě dosti neoprávněné nenávisti -- myslí-li se to s klubem tak dobře -- alespoň naivně MYSLÍM
hrdin napsal:
Proč tu tak lžeš Karle?! Větu po větě... 1.) Jakubowicz, ani neumíš napsat jeho jméno? 2.) Celoživotní klokan?? Co to jakože podle tebe je? Ty tam chodíš dlouho, chceš říct že jste se někde kdysi ... potkávali? Není třeba celoživotní klokan jako Tykač, údajně generační slávista, který se ještě před 10 lety smál Křetinskýmu a tvrdil, že on by do fotbalového klubu nikdy nevstoupul a do Slavie už vůbec ne? Darkovi věřím že bohemák je, nicméně to, a že je syn otce, mu skutečně potřebnou kvalifikaci na ředitele nedává. A nechápu jak tenhle ponižující pokus tréninku na managera si Jakubowiczovi vůbec můžou dovolit! A můžou diky lidem jako ty! Možná můžeme bejt rádi, že nechtěl být útočník nebo obránce v Áčku. A možná kdyby byl, tak bychom ho vykopali dávno a byli bychom v klidu. A věrného fanouška nebo jak to nazýváš, si teda představuju víc jako Brabce, který do toho nastrkal víc peněz za poloviční dobu a teď chce klub prodat protože už nemá na další rozvoj, a ne jako Řebíčka, který si tam přišel cachtat ego. 3.) Kolik potřebuješ zviditelnit firem ty, že jsi odborník na to, že strkat prachy do 4. nejúspěšnějšího FOTBALOVÉHO klubu v tomto množství je pro jeho business nevýhodné!?! 4.) Pražák to veřejně řekl a uvedla to média! (To jsi mě fakt nas*al!! p. Řezníčku!) Víš že Jakubowicz sponzoruje HC Spartu a že tam ty vazby jsou! V Pardubicích koupil 70 % klubu za 140 000 000Kč slovy sto čtyřicet milionů!! Kolik by podle tebe měl dát za Bohemku??? 5.) Pardubice mají dořešen stadión jo?? :)) To už tu z lidí děláš blbce jako proč??? Nezatížené minulostí??!!!!! Naše minulost tě zatěžuje??!!! To je twl už jediné co nám zbylo!!!!! Jenže ty dál, který o minulosti roky píše, tu po ní začneš šlapat! Nemůžu uvěřit svým očím. A kvůli čemu? Ty si spíš musíš rozmyslet, jestli jsi víc fanoušek Bohemky nebo víc Jakubowicze.
Pavle, máš to zjevně osobní. Proč jsi sem nedal nějaký prolink stran Pražáka, když jsi byl opakovaně vyzván -- já googloval jak blázen a nic jsem nenašel. Respektive vše co jsem vygoogloval žádný seriózní zájem rozhodně nepotvrzovalo. Jestli se druhdy zmínil, že to "zvažoval" neznamená učinit adekvátní kroky. // Jakubowicz řekl, že spolu o Bohemce nevyjednávali, jestli lže on nedokážu posoudit, ale proč by měl? Nehrajeme na špici, ale dílo se daří, liga opakovaně uhájena, modernizace stadionu už půl století tak blízko nebyla -- 140.000.000 je jistě krásných, ale je otázkou CO ZA TO, zvláště s vizí co pak dál... // S překlepy [zvláště ve jméně] je to stejné jako s přeřeky, uměl bych to v písemné verzi opravit, ale když sis všiml dříve, dělat to nebudu // Jakubowicz sponzoruje HC Sparta, ano do řad ledových klokanů jsme "pantátu" vskutku nezlanařili, ač dokonce i aktivně hokej stále hraje, víš tohle Ty? // Samozřejmě ani jednoho D.J. od děctví neznám, osobně jsem majiteli byl asi nejblíž na pohřbu Zdeňka Pobudy, ale věřím lidem, kteří ho znají/znali // Já jsem primárně stoupencem odkazu direktora Epochy a ten mu věřil, znal ho poměrně dobře čtvrtstoletí a několikrát se tu s Tebou i názorově střetl! // A třeba já sám sem Bohemák od kdy? Od první chvíle kdy jsem ve školce poslal stoupence "S" do kelu, od prvního shlédnutí Klokanů na Tatře, nebo od první návštěvy Ďolíčku?!? Určitě ne od první výzvy abych sám publikoval, já byl vždy raději korektor a hlavně pátrač :-) // Co dál? Pardubice mají kde hrát, moderní hřiště, chceš říct, že to tam teď klub potřebuje naléhavě investovat? Z mnoha pardubických fotbalových klubů s dlouholetými tradicemi zbyl už poslední, novodobý amalgam, ač bezmála nouzový -- tenhle FK už město ve štychu nenechá, nemůže! // Raději už závěrem. Mě zase dost kálíš Ty Hrdino, protože mám pocit, že z našich (jejich, vztaženo Tebou na D.J. + D.J.) neúspěchů máš škodolibou radost... Sorry, věř, že moc rád bych se mýlil. Karel
rio napo napsal:
Dobře napsáno. Přesto mám několik připomínek. Panu Jakubowiczovi st. patří nehynoucí dík za záchranu naší milované Bohemky. O tom není sporu. To ovšem neznamená, že nemůžeme diskutovat a mít názor na jeho současnou roli v ... klubu. Nejde jen o p. Držmíška, i když to je něco, co rozbouřilo fanouškovskou obec. Myslím, že je nutné zmínit i p. Jakubowicze ml. Nedávno v rozhovoru přiznal, že některá jeho prohlášení nebyla zrovna šťastná (eufemismus). On řekne, že ta prohlášení udělal ve snaze věci popostrčit, ale že se ukázala jako kontraproduktivní a spíš uškodila. A následně opět vystřelí z kanónu a oznámí že máme kompletní dokumentaci, ktrerážto obvykle následuje až po udělení stavebního povolení. Trošku to připomíná mladíka, který machruje před holkou (fanoušky), aby ukázal, jaký je frajer. Tady by měl nepochybně pan otec zasáhnout a přitáhnout otěže. Nakonec si ještě neodpustím poznámku na adresu sportovního ředitele, který bývá přirovnáván k paní Colombové, o které všichni mluví a nikdo ji neviděl. Dlouhodobě se tady přetřásá jeho práce. Často bývá zmiňován nízký rozpočet, který má na nákup hráčů a co s tím má vlastně dělat. S tím lze nepochybně souhlasit. Jenže pak se po delší době na veřejnosti objeví a je z toho poprask. Tohle fakt není sportovní ředitel moderního střihu! Možná byl ve čtvrtek nějak zdravotně indisponován. To se může stát každému z nás. Ale dobré to nebylo a všichni jsme to viděli. Tak doufám, že to viděl i pan majitel.
Díky za názor. Samozřejmě můj příspěvek není o tom, že jsem se vším spokojen, jen před Táborovými dvaceti lety se vskutku bojovalo o holou existenci a i takový Jirka Steinbroch (mj. Pobudův velký kamarád) se o návratu mezi elitu skoro ani neodvažoval snít a ukázalo se reálně, že byl opravdu dosti předčasný. Teď jsme jednou nakoukli do Evropy a už z toho je touha po standardu a třeba i taková Sparta to loni měla o fous. Současný majitel mi není nijak "zbožštělý", ale třeba pro mne garantuje minimálně to, že eventuelní sestup není cestou do další likvidace, ale jen mrzutou nepříjemností na trnité cestě k dalšímu vzestupu. Zachránit ligu je cíl většiny týmů, až když se sezóna dobře rozjede, tak se laťka zvedá, ale stabilní příčky nahoře by dnes chtěly nějakého saudského prince, který si troufne i na Tvrdíky a spol. A i sestupovat holt někdo musí, nejsou jen vítězové, ale musí být i poražení, byť to postižené samozřejmě srdí...
Já jsem rád, že jsme v relativně dobrých a především stabilních rukou. Zato ani sám určitě nejsem fanouškem sportovního ředitele, jen třeba o přeřekách vím svý. Ovšem ani trenéra a to ho můžu mít i lidsky rád, ale poslouchat ho už fakt nemohu. Mě až tak nevadilo, že prohráváme, ale že jsem neměl pocit, že by hráči na hřišti chtěli vypustit za náš ligový dres duši a stejně je stavěl. Nemá lepší? Já bych vsadil na dravé mládí, když prohrávat, tak alespoň s nějakou vizí a soupeř za výhru musí platit potem a občas i slzami. Copak už dnes nejsou žádní Hartigové a jemu podobní -- tam i já vidím veliký dluh; ne v tom, že nemáme na platové dostihy -- třeba někdy mnozí procitnou a uvědomí si, že být hvězdou Ďolíčku je přecijen lepší, než dřepět na lavičce bohatších týmů a někdy pak ani to ne.
Že tatík "plýtvající rodinným jměním" nominuje syna mne nepobuřuje, otázka je, jaké má syn odborné poradce. Ale i mnohem movitější developeři čekají na stavební povolení třeba i desítky let, zde bych našeho majitele z ničeho neobviňoval. Leda mu snad lze vytknout, že nějaké obálky na správných místech by možná vše urychlily -- možná, zato v budoucnu napadnutelně. A třeba to, nakolik Darek J. výstavbu stadionu vidí nějak přehnaně optimisticky a nerealisticky »řešíme« s Kamilem na Tlachách a kecech...
Tábor napsal:
Celá ta diskuze kolem p.,,sportovního ředitelem"je k prdu..bohužel to vypovídá o tom kde současná Bohemka je už cca 20let.naprostý amaterismus bez šance se někam posunout...cíle? Hlavně se zachránit a ono to zase nějak dopadne co ... p.Jakubowitz?Máme donekonečna tleskat ,že jste kdysi pomohl Bohemce?Když chci mít opici,tak musím mít taky na banány .,Občas se jdu jako rodilý Táborák podívat na Táborsko a když sleduji kam se klub z malého města dokázal posunout za pár let a jak tam funguje skauting a jaká je šíře realizáku, tak je mi smutno,že klub z hlavního města funguje jak funguje...držím nám palce a všem klokanům přeji majitele,který si konečně uvědomí, že vlastní čtvrtý nejúspěšnější klub v Ceskoslovenku(,omlouvám se jestli se pletu)a začne se podle toho chovat.Jestlo na to Jakubowitzové nemáte tak si kupte třeba Strakonice a tam se můžete s pánem Držmíškem ukazovat za pár kaček.
S mnohým mohu souhlasit, s mnohým ne. Třeba proč by celoživotní KLOKAN jako pan Jakubowitz měl investovat do (jakéhokoli!) jiného klubu, rozhodně jsou účelnější a efektivnější investice nežli sport...
Komu by měl "pantáta" Bohemku předat?!? P. Hrdina zde rozvířil teorii, že zájem měl jistý dostatečně prachatý Pražák, ale když zde byl vyzván odkud čerpá informace, tak kde nic tu nic. Pokud jsem pátral sám, tak jsem zjistil, že P. vyjednával s Olomoucí, možná ambiciózněji pošilhával po Plzni, ale o jeho seriózním zájmu o Bohemku (tedy s výjimkou hysterie na našich sociálních sítích) nikde nic -- lautr nic -- bohužel...
Že si P. nakonec vybral Pardubice??? Šel cestou nejmenšího odporu. Stadion dořešen, majitelé si nekladli moc podmínek, historie nezatěžuje, stačí jen investovat do kádru. Pokud by začal půlmliardou jen třeba za stadion, který by mu ani neříkal pane, miliardářem by asi dlouho nebyl, nebo by to spíš poměrně rychle zase zabalil, protože náklady by přesáhly efekt -- s permanentní ztrátou investuje jenom šílenec, nebo opravdový srdcař!
To jestli jsme čtvrtý a nebo pátý nejlepší klub československé historie je optický klam daný dlouhověkostí a tím, že jsme figurovali už na startu ligové soutěže. Udělejte si pořadí třeba podle medailového zisku, nebo podle procentuální úspěšnosti. V počtu sestupů velice úspěšně soutěžíme s Plzní, která je VIKTORIÍ od svého vzniku -- psát o nějaké Škodovce je jako kdyby nám někdo vyčítal, že jsme kdysi hráli jako ČKD, nebo Stalingrad -- no, ale to už chápu, že tu pláču na špatném hrobě, leč nemám potřebu dvou příspěvků...
Zakončím tím, že když jsem se začal angažovat na trilogii Bohemka je a bude, nebylo to o penězích, ale o pocitu, že to dělám pro klub, leč možná ještě primárněji »pro nejlepší fanoušky v republice« -- když chtě nechtě jsem nucen číst sociální sítě už si to tak úplně nemyslím a s odstupem času bych třeba nyní již "mentální vůli" k těm stovkám ba spíše tisícům hodin strávených v archivech a za klávesnicí jen velmi obtížně hledal...
... ostatně v posledku už mě motivoval spíše neutuchající entuziasmus a životní elán umírajícího Zdeňka Pobudy než cokoliv jiného :-(((
Karel Řezníček
Pomineme-li poválečnou "nouzovku", tak se v osmnácti u nás hrálo jednou, ale mimo tehdy nuceně prázdných hledišť mi to až takový děs nepřišlo. A otevřelo by to prostor pro naše hráče. Angažovat kvantum cizinců je sice jistý bonus, ale s výhledem na reprezentaci to je hendikep. Počet zahraničních hráčů se v EU negativně omezovat nedá, ale i v blízké cizině jistě najdeme příklady, kdy je určena povinná kvóta na hráče domácí, a myslím si, že je tam občas i nějaký požadavek na zapojení jistého počtu do budoucna perspektivních, nechci-li přímo napsat juniorů...
Dnes ve 13.00 ve strašnickém krematoriu poslední rozloučení se Zdeňkem Pobudou -- ať už je šance z druhého břehu přihlížet, či spíše nikoli, každopádně za každou přítomnou "zelenobílou šálu" by byl epochálně vděčný...
Kamil napsal:
Tak dokumentace je zajistí pro stavební povolení, pro realizaci je zapotřebí prováděcí projekt, tzn. detaily apod. Ale pozor každý výrobce si stejně musí nakreslit dle statické části prováděcí či povolovací dokumentace, svoje výkresy - tedy dílenskou ... výrobní dokumentaci, kde si ověří vyztužení, napojování prvků a jak ty dílce vyrobí apod. Nevím jestli někdo riskne zasmluvnění této dokumentace před obdržením stavebního povolení, proto upozorňuji na ten čas a jak jste správně psal, pak někdo přiveze na stavbu návěs prefa dílců, které ještě nebudou na řadě s montáží a musí se někam položit ... to se stává. A k tomu stavění, bez hlavy stavby a jeho týmu tedy bez hlavního stavbyvedoucího, vlastně nikdo nestaví, kromě asi jedné společnosti co si to objednává napřímo, ale ta ten stavební tým má vlastně pod sebou ... takže jestli někdo zkouší stavět, že ušetří na týmu lidí, které by musel zhotoviteli zaplatit a bude si to řídit sám, spíše se to učit řídit, tak to většinou nedopadá dobře.
Zjevně máte větší manažersko-projektantské zkušenosti, já se víc jak v lejstrech orientuji ve vymýšlení jak překlenout to co papíry a harmonogramy nějak nedomyslely. Ovšem nikoli ve smyslu statiky, ale spíše aby se "vyšpekulovalo" něco co by bylo v dané chvíli na place reálně proveditelné svépomocí. Věci, které v úkole nikdo dělat nechce a od čeho ostatní dávají raději ruce pryč, ale vyřešit se to nějak musí. Jenže neřeším žádné velké projekty, jen mrzké drobné zádrhele...
PS/ Asi jsem se nechal moc strhnout optimistickým tvrzením, že jak bude povolení, »někdo« pískne a štábem nasmlouvaný řetězec se má v okamžení plynule rozeběhnout jak soustava ozubených kol v orloji.
Kamil napsal:
No už aby se začalo, ale trochu mě zarazilo, že v rozhovoru s ředitelem zaznělo, že si v první etapě budou řídit dodávky sami, že si to vyzkouší bez generálního dodavatele a čas 3-4 měsíce ... ...tak nevím, ale kdy s podepíše smlouva s nějakou prefou, předpokládám, až po získání stavebního povolení, a na výrobní dokumentaci a výrobu prefabrikátů bude chtít výrobce prefy také nějaký čas, to nebude hned a jestli to má být vč. sociálního vybavení, nějakého zázemí, nebo holá tribuna to nevíme, ale jestli v plné verzi i s fasádou, tak 4 měsíce mi přijdou strašně málo.
Jo, jo, taky jsem trochu skeptik, zvláště u toho tvrzí jak to mají rozplánovaný skoro minutu po minutě, ale rád bych se nechal mile překvapit -- nicméně znám Murphyho zákony i stavařskou realitu a tak se trošku dost bojím dominového efektu. Nicméně já doufám, že takto optimisticky nebájí bez toho, že ta projektová dokumentace již v nějakém šupleti rámcově existuje a někdo (mnozí) jim alespoň předběžně nekývl(i).
Direktor mi trochu odpověděl i stran Jindřiška, ale přeci jen už ta představa, že někdo sebevíc šikovný, třebaže vyučený, ale fakticky bez praxe bude dozorovat třeba chlapy s XX let zkušenosti v oboru? To může fungovat, ale jen když všechno klape a nikdo a nic nepůsobí komplikace...