Detail uživatele diskuzního fóra - damhA
| Fórum | Poč. příspěvků |
|---|---|
| Fotbal - Bohemians | 309 |
| Družstvo fanoušků Bohemians | 1 |
| Tlachy a kecy | 9 |
| Jiná komunita | 4 |
| Maskovaná IP | Poč. příspěvků z IP | Z této IP také píše |
|---|---|---|
| RRxeimlF | 159 | |
| u+OD2O9w | 26 | |
| KugzIxOK | 12 | |
| JLWwotvz | 10 | |
| 4OxOf9k5 | 2 |
rocknroll napsal:
Mas naprostou pravdu. Lidi se uci leta, aby se k podobne pozici dostali a tady je clovek s pomerne nizkou kvalifikaci a nulovou praxi, ale jemu to nevoni. A navic (a to mi vadi nejvic) ... ma potrebu to verejne ventilovat. Za to, co fotbalove dokazal a udelal pro Bohemku si zaslouzi mozna i tu sochu, ale... Potvrzuje jenom to, co si o kopackach a hokejkach a komediantech (hercich) uz dlouho myslim.
Až takhle příkrý jsem nebyl, byť medializaci taky nechápu. Co chápu, že odmítl! Pokud není schopen ani specifikovat jakou pozici měl vlastně zastávat, tak neměl sebemenší předpoklad v ní uspět. Kolik lidí by kolem sebe potřeboval, aby ho zasvětili a kdo by je vybral? Třeba by mu i klubu byli loajální, ale třeba taky ne. Já sice se po stavbách pohybuju 40 let, ale neznám nikoho, kdo by toto za stávajících podmínek chtěl dělat, natož vše koordinovat. Kde budou mít pracovníci zázemí, kde bude skladován materiál, kde bude minimálně jeden jeřáb, BOZP, praská mi hlava a to nad tím přemýšlím jen nezainteresovaně - resp. klubisticky...
Už jsem nechtěl vstupovat, ale tady se někdo zbláznil -- jednou správce, pak stavbyvedoucí, a to je nejen nedůstojné, ale hlavně naprosto šílené!?! Tam přeci není žádným kritériem ani kolik let tady odkopal, ani jak je fyzicky zručný, ani kolik by za to dostal. Na takovou funkci je potřeba mít lokty i žaludek, ale hlavně zkušenosti (stavařské i byrokratické), mít kontakty -- postrádám spoustu předpokladů, které profesionální fotbalista sotva kde získal. Jindřiška nechci podceňovat, ale dokážu si ho představit jako "ideového dozora investora", cokoliv víc by zavánělo dalším amaterismem :-[
Asi to patří spíš do tlachů, ale byl jsem tu nepřímo obviněn, že něčemu tleskám -- netleskám, ale jsem od nátury pesimistický realista. Zkrátka raději mám vrabce v hrsti, než holuba na střeše a po kroužících dravcích principielně vůbec ani nekoukám.
Zatímco jiní nadšeně zapíjeli titul, já se raději šel o týden později podívat do Edenu, zda tam Baník se Slavií nepředvede nějaký "majstrštyk" s rekordní výhrou, neb prohru ve Vítkovicích jsem já tak nějak "předpokládal". Ale i když jsme před třiceti lety doma nevyhráli jediný zápas, v paměti mi trvale zůstane výhra na Spartě a klub jsem nezatratil ani v druhé lize. A ani když jsem třeba bytostně nesnášel Lacinu a jiné...
Nechodič se ze mě stal až přesunem o pár tramvajových zastávek. A už jsem se v podstatě do ochozů trvale nevrátil a často neskonale obdivuji ostatní co zůstali (!!!). Ti co mě znají, tak vědí, že jsem dal přednost hokeji, kde mou účastí stoupala návštěvnost v řádu procent (ba nejednou i desítek :-). A svůj klubismus dával najevo tím, že to co jiní odseděli a odstáli na tribunách, to já kompenzoval slíděním v archivech a mravenčí prací se jmény a čísly. Oslava 120 let měla být můj "karierní vrchol" -- jak to dopadlo víte všichni... HOWK
berjir napsal:
Beran je jednosezonni bublina, minimalne zatim. Do Olomouce prisel s aurou top hrace a drahou cenovkou a na hristi to vubec nepotvrzuje. Ja stale tvrdim, ze v Jablonci mu to Kozel prizpusobil a proto byl ... videt a herne uzitecnej, ale neni to Messi, aby se kolem nej stavel tym a on sam se prizpusobit nedokaze. Start v repre ma dneska uz leckdo, agenti se umi pricinit.
Jasně k Messimu Berana určitě nepřirovnávám, do reprezentace nakoukl třeba i Matoušek, ale nakoupit drahé hráče není řešení, pokud z nich trenér nedokáže stvořit kompaktní tým. A kompaktní a cílevědomý tým nejednou dokáže velice dobře fungovat i bez zbytečně drahých hráčů. Mě by prostě zajímalo, co by z našeho kádru dokázal vytřískat někdo jiný, jiného ražení a jiné filozofie -- a to bez změny trenéra nejde :-(
Určitě nechci nikoho poučovat, ale kdyby Jarda Veselý odešel "včas", tak měl aureolu jednoho z našich nejúspěšnějších trenérů -- za mě měl do sportovního úseku přejit někdy, kdy začal koketovat s reprezentací, teď už je skoro pozdě, byť nejsem z těch, kdo by kohokoli vyhazovali a už vůbec ne klubisty a srdcaře.
Jenže takového Berana si příliš "nevážil" a nedocenil jej ani on ani většina fanoušků. Nebylo zejména na trenérovi aby rozpoznal, že ten kluk vůbec marnej není, jen musí dostat důvěru a herní post, který mu bude sedět?!? Pak tu žasneme, jak se Michal mohl stát oporou Jablonce, reprezentantem a jedním z nejdražších hráčů na domácím trhu. A kardinální otázka tu stojí, měl by Veselý z postu sportovního ředitele názor jiný a rozpoznal by potenciál »materiálu« který k dispozici měl?
hrdin napsal:
Nemám vůbec žádnou jistotu, že by to pod Filou bylo lepší, a ani jsem NIKDY nic takového nenapsal a neřekl. Ale nechápu, jak pak můžeš o Jakubowiczovi mluvit jako o jediném spasiteli, který nás zachránil ... před dalším krachem! To, jestli je to pro Jakubowicze charita nebo mu Bohemka otvírá dveře v businessu a moc dobře ví, proč to dělá, oba víme prd, takže znovu, nechápu kde bereš ty jistoty a poučuješ tu fanoušky??? Já si myslím to druhé, ty máš názor jiný, můžeme o tom diskutovat, ale vykřičníky si strč někam, jestli nemáš informace z vedení BaL. A konečně, tvé strachy mi jsou naprosto k smíchu!!! Jsou absolutně nelogický. Slavisti Řebíčkovi vykopali dveře a přineslo jim to řadu titulů. Trnava bez Póora taky žije. O Bohemku zájem je pořád. A hlavně! Konečně si uvědom, že to je akciová společnost! Píšu ti to počtvrté. Snad se konečně už vyhneš těm nesmyslům
Poučuju fanoušky? Píši svůj názor a vysvětluju motivaci, od toho je diskuze...
Poučoval bych, kdybych tu do zblbnutí opakoval, že AFK Vršovice v době svého vzniku nebyl žádným vesnickým klubem, jak opět stojí ve výročním Hattricku -- neb mohu dokázat, že Vršovice byly regulérním městem jak statutem, tak už i skoro 20.000 obyvatel... (etc.)
Stran majitele budu jedině rád, když u nás bude takový, který nás povede "jen výš, stále výš, až pro titul", jak se kdysi skandovalo, ale obav z dalšího vývoje jsi mě rozhodně nezbavil -- zvláště přelom let 2004/2005 je u mě stále velmi živý.
hrdin napsal:
Nemusíš na Steinbrocha vytahovat dalších "deset" irelevantních věcí. Nechápu, proč to děláš. Já tu zmínil vstup K+K respektive CTY do Bohemky a to, že ve hře byl i Fila jako reakci na tvé polopravdy při ... glorifikaci pantáty. A když mluvíš o hračkách, tak nám tady uveď další kluby, kde dal otec synovi půlku akcií a bez jakýchkoliv zkušeností ho udělal ředitelem. To podle tebe nedefinuje hračku?! A u šachů se varianty, tahy dopředu nezkouší, ale promýšlí, a rozhodně to není na škodu.
Sorry, ale Jiřího Steinbrocha jsi sem přeci zatáhl Ty. A glorifikuji pantátu? Neglorifikuju, ale už nějaký pátek na Bohemce podle mě rozhodně nevydělává, ale táhne tu káru dál a bez nějakých vizí světlých zítřků to rozhodně nedělá, to by byl blázen, což určitě není. Také vím, že je opravdu celým srdcem klubista, "NÁŠ" KLUBISTA!!! Zda je angažování syna výhodou či nevýhodou nevím, spíše ne, tam rozpor nemáme, ale s ohledem na rodinu to asi chápu. Rozhodujícím aspektem ale je, že mám pevnou víru, že pod tandemem "otce se synem" Bohemce nehrozí opětný zánik a z toho důvodu dávám přednost dlouhodobějším horizontům, před krátkodobými.
A Fila, nevím proč se "neprosadil", ale hlavně -- kde berete jistotu, že pod jiným majitelem bylo vše jiné, a nebo dokonce výrazně lepší? Jako ten historik znovu připomínám, že jsme už dvanáctým rokem nepřetržitě v nejvyšší soutěži, což je v tomto kontextu již druhé nejúspěšnější období za 120 let existence klubu! Teď se snad konečně pohne i ta vytoužená rekonstrukce/přestavba!?! Za mě permanentním kydáním špíny na Jakubowicze zkrátka nemáme co získat, zato poměrně rychle můžeme zase úplně vše ztratit -- a toho se bojím!!!
hrdin napsal:
Samozřejmě že byla jiná alternativa!! Jednu například nabízela Fortuna. A zpřetrhalo se a zašlapalo všechno, co se za těch 5 let vybudovalo. Taky se velmi rychle a rádo vracelo!! A najednou to šlo... Nechápu proč ... tu zrovna ty Karle, spoluautor knih o Bohemce, takové pololži (opravdu nevím jak jinak to nazvat) fanouškům píšeš. Podobně, jako když jsi minule z nějakého důvodu vynechal CTY. To se musí Steinbroch, který chtěl prosadit Filu, snad obracet v hrobě. A abych tomu teda dobře rozuměl... Vy, praví fanoušci, se připravujete na sestup a delší než roční působení v 2. lize, kde teda snad budeme prohánět ty eSka jo? A víš že je to dneska díra do ročního rozpočtu 50M jenom od LFA? Když už jsi v těch vizích, mohl bys nějakou nastínit, jak to akciová společnost Bohemians Praha 1905 jakože zalepí???
Jak kdo co zalepí nevím, ale myslím si, že to pantáta má alespoň drobet prokalkulované, jinak by si za své miliony koupil třeba ostrov v Karibiku a nenechal si za své mecenášství ještě nadávat. Život není šachová partie, aby se od určitého tahu zkusilo několik variant. Pana Steinbrocha jsem pochopitelně znal a vím, že vize měl, ale obávám se, že zrovna moc mu ekonomicky nevycházely a do polemik proč a kam co směřovalo nechci zabředat, nejsem kompetentní a nic to nezmění. Každopádně z Bohemky pan Jiří odešel a důvodů bylo mnoho, ale o nějakém podrazu od p. Jakubowiczse nikdy nic nepadlo. Pravda, se mnou řešil primárně starší "historii" a vím, že ho třeba extrémně frustrovala nenávist z řad extremistických Kotevníků, která mu možná i ukrátila život... Každopádně za mě se Jiří Steinbroch dnes v hrobě rozhodně neobrací...
vapno80 napsal:
OK, ať tedy vedení vydá prohlášení, že priorita je stadion a ne udržení 1. ligy. Budeme mít půl rok na to se s realitou smířit.
Prioritou je stadion, zítra se má poklepávat symbolický základní kámen -- sestupovat určitě nikdo nechce, ale už za prapůvodní Dannerák se zaplatilo do jisté míry i těmi pěti lety ve středočeské divizi. Roku 1950 se za travnatý povrch do značné míry doplatilo ztrátou titulu.
Bohužel zejména výroční roky nejsou zrovna šťastné, ale není důvod smiřovat se sestupem, jen takovou možnost nevnímat jako absolutní tragedii, nicméně uvědomte si, že právě MY a TEĎ zažíváme už druhé nejdelší období stabilní příslušnosti zelenobílých k republikové elitě, a přitom zde v diskuzi často získávám dojem, že tak dlouhou a hlubokou krizí "náš" klub snad ještě nikdy neprošel.
Sestup není konec světa, vždy to někoho potkat musí... -- dá se to brát i jako příležitost se znovu semknout a jak tady skorem všichni voláte, omladit, okysličit a získat nový elán, ale to neznamená, že sestoupit někdo chce.
Ostatně prachy na rekonstrukci stadionu by šly získat i (přímým) prodejem -- soutěže...! A ano, druhá liga se (snad) dá hrát v stávajícím Ďolíčku, ale ne vždy tomu tak bylo -- bylo to společným úsilím fanoušků i majitele, jenže pokud vím tak svaz dál utahuje šrouby i zde. A nadto stabilní a jisté domácí zázemí je přeci základem k opětovnému růstu, ne nějaká dočasná hráčská star...
rio napo napsal:
Jsem jednoznačně mančaft Ďolíček, to za prvé. Ale trochu mě zaskočil Jakubowicz ml., když před pár týdny v nějakém rozhovoru řekl, "... je nám už nyní jasné, že nám bude nový Ďolíček za pár let ... malý." Tak to mi přijde dost divné a ztrácím se v tom. A když už jsem v tom komentování rozhovorů, tak úplnou hrůzu předvedl tento týden na isportu (tuším v pondělí) mr. Držmíšek. Celý týden se sebou bojuji, jestli mám tohle téma zdvihnout. Ale když jsem včera sledoval S mikrofonem za klokanem a viděl, že ta šílenost nesere jen mě, tak to napsat musím. Pane sportovní řediteli, Vy jste snad nebyl při smyslech! Já sice asi chápu Vaše pohnutky a patrně i dobrou vůli, ale Vy už prosím nikdy nemluvte do medií a do nejčtenějšího celostátního sportovního deníku už vůbec ne!!! Ne vše je nutné říkat naplno. Z Bohemky jste svým hujerovstvím udělal partičku naivek (možná by víc sedělo jiné označení). Úplně speciální bylo, když jste se "bil" v hruď a sdělil fotbalovému světu, že my stojíme jen o hráče se srdíčkem a o ty, kteří k nám chtějí proto, aby se někam posunuli. Raději končím, protože mi stoupá adrenalin a nerad bych napsal něco, co by .....
Já se v tom úplně neztrácím. POKUD začneme hrát pravidelně o špici a bude u Botiče takřka permanentně vyprodáno, tak bude třeba uvažovat o tom se na nejatraktivnější domácí zápasy půjčíme stadion jiný. Totéž kdybychom hráli evropské poháry, ale DOMA BUDE DOMA, stěhovat nás po investici do Ďolíčku určitě nebude...
A asi hodně lidí naštvu, ale jednou třeba můžem okupovat Letnou (až ji Sparta opustí) -- ne, že bych to já chtěl, určitě bych nehlasoval pro, ale nějaký ten zde tak vytoužený miliardář to může dát prostě rozkazem, a sebeakčnější DFB s tím naprosto nic neudělá, možná se leda dozví, že ještě můžeme být rádi, že se nestěhujeme z Prahy...
Dnešní "kritici" jakoby si už (asi) asi nevzpomínali jak s jménem Bohemky naložil Vejsada, co jsme si kvůli tomu užili od Kapra, a věřím, že ten by se s panem Pražákem jistě dohodl, spíše znovu připomenu, jak nás někdo z nesrdcařů většinově koupí tak nás má v hrsti. V dobrém i ve zlém, ale jak se mu to přestane rentovat, tak 100% nějaké názory fanoušků budou tím úplně posledním čím se budou řídit!
V roce 2005 byl problém "pár" desítek milionů, teď někteří chcete zabřednout do stovek -- navíc bez pražádné jistoty, že se jakkoli dlouhodobě pozitivně zúročí?!?