Detail uživatele diskuzního fóra - damhA
| Fórum | Poč. příspěvků |
|---|---|
| Fotbal - Bohemians | 315 |
| Družstvo fanoušků Bohemians | 1 |
| Tlachy a kecy | 15 |
| Jiná komunita | 4 |
| Maskovaná IP | Poč. příspěvků z IP | Z této IP také píše |
|---|---|---|
| RRxeimlF | 171 | |
| u+OD2O9w | 26 | |
| KugzIxOK | 12 | |
| JLWwotvz | 10 | |
| 4OxOf9k5 | 2 |
Dnes ve 13.00 ve strašnickém krematoriu poslední rozloučení se Zdeňkem Pobudou -- ať už je šance z druhého břehu přihlížet, či spíše nikoli, každopádně za každou přítomnou "zelenobílou šálu" by byl epochálně vděčný...
Kamil napsal:
Tak dokumentace je zajistí pro stavební povolení, pro realizaci je zapotřebí prováděcí projekt, tzn. detaily apod. Ale pozor každý výrobce si stejně musí nakreslit dle statické části prováděcí či povolovací dokumentace, svoje výkresy - tedy dílenskou ... výrobní dokumentaci, kde si ověří vyztužení, napojování prvků a jak ty dílce vyrobí apod. Nevím jestli někdo riskne zasmluvnění této dokumentace před obdržením stavebního povolení, proto upozorňuji na ten čas a jak jste správně psal, pak někdo přiveze na stavbu návěs prefa dílců, které ještě nebudou na řadě s montáží a musí se někam položit ... to se stává. A k tomu stavění, bez hlavy stavby a jeho týmu tedy bez hlavního stavbyvedoucího, vlastně nikdo nestaví, kromě asi jedné společnosti co si to objednává napřímo, ale ta ten stavební tým má vlastně pod sebou ... takže jestli někdo zkouší stavět, že ušetří na týmu lidí, které by musel zhotoviteli zaplatit a bude si to řídit sám, spíše se to učit řídit, tak to většinou nedopadá dobře.
Zjevně máte větší manažersko-projektantské zkušenosti, já se víc jak v lejstrech orientuji ve vymýšlení jak překlenout to co papíry a harmonogramy nějak nedomyslely. Ovšem nikoli ve smyslu statiky, ale spíše aby se "vyšpekulovalo" něco co by bylo v dané chvíli na place reálně proveditelné svépomocí. Věci, které v úkole nikdo dělat nechce a od čeho ostatní dávají raději ruce pryč, ale vyřešit se to nějak musí. Jenže neřeším žádné velké projekty, jen mrzké drobné zádrhele...
PS/ Asi jsem se nechal moc strhnout optimistickým tvrzením, že jak bude povolení, »někdo« pískne a štábem nasmlouvaný řetězec se má v okamžení plynule rozeběhnout jak soustava ozubených kol v orloji.
Kamil napsal:
No už aby se začalo, ale trochu mě zarazilo, že v rozhovoru s ředitelem zaznělo, že si v první etapě budou řídit dodávky sami, že si to vyzkouší bez generálního dodavatele a čas 3-4 měsíce ... ...tak nevím, ale kdy s podepíše smlouva s nějakou prefou, předpokládám, až po získání stavebního povolení, a na výrobní dokumentaci a výrobu prefabrikátů bude chtít výrobce prefy také nějaký čas, to nebude hned a jestli to má být vč. sociálního vybavení, nějakého zázemí, nebo holá tribuna to nevíme, ale jestli v plné verzi i s fasádou, tak 4 měsíce mi přijdou strašně málo.
Jo, jo, taky jsem trochu skeptik, zvláště u toho tvrzí jak to mají rozplánovaný skoro minutu po minutě, ale rád bych se nechal mile překvapit -- nicméně znám Murphyho zákony i stavařskou realitu a tak se trošku dost bojím dominového efektu. Nicméně já doufám, že takto optimisticky nebájí bez toho, že ta projektová dokumentace již v nějakém šupleti rámcově existuje a někdo (mnozí) jim alespoň předběžně nekývl(i).
Direktor mi trochu odpověděl i stran Jindřiška, ale přeci jen už ta představa, že někdo sebevíc šikovný, třebaže vyučený, ale fakticky bez praxe bude dozorovat třeba chlapy s XX let zkušenosti v oboru? To může fungovat, ale jen když všechno klape a nikdo a nic nepůsobí komplikace...
Kamil napsal:
No pozice stavbyvedoucího je pro něj opravdu nevhodná :-)))
Včera jsem busem traverzoval ze Zeleného pruhu na Želivského a třeba na rohu Vyskočilovy a Michelské pilotáři mráz nemráz jeli jako fretky, ale to tu lidi nezajímá...
... ale snad by je mohlo zajímat [a potěšit], že při mezizastávce u Bohemky jsem pozoroval i poměrně zjevné pokračování prací na té kanalizaci pod Ďolíčkem. Tedy přesněji proběhl návoz a vykládka rozměrných skruží a s jednou pak hned i přímo "norovali" -- čili stavební práce navzdory vskutku zimnímu lednu až tak dalece zjevně nezamrzly :-)
Pardik napsal:
To je mi moc lito!!!
Dík. Je paradoxní, že jsem Zdeňka už několikrát "obrečel" v relativně dávné i nedávné minulosti, kdy ještě žil, neb už řadu let zejména fyzicky nesmírně trpěl a stupňovalo se to. A pomoci mu nebylo -- teď už nebrečím, spíše cítím nesmírnou úlevu, že už jej nic nebolí (a nadto vím, že vše podstatné co chtěl a ještě mohl stihnout stihl...)
PT/ Asi bych nebyl až tak obsáhlý, ale snad nyní někteří kritici třeba konečně lépe pochopí proč tři svazky Bohemka je a bude jsou tak neproporční a mnohé další nedokonalosti, tedy doufám, možná naivně?!?
Klokan z Černošic napsal:
R.I.P. S jednou redaktorkou Epochy jsem před časem něco řešil a tak když jsem viděl nickname EPOCHA, šel jsem skoro na jisto. Zdeněk mne pozval do redakce s tím, že na kávičku do okolí jen obtížně ... a nebo snad vůbec nedokáže dojít a tak jsme si kávičku dali v jeho kanceláři. Povídali jsme si o všem možném skoro dvě hodiny, pak měl bohužel pro mne poradu a tak jsem odešel s tím, že prognóza jeho lékařů není dobrá. Bohužel se trefili skoro přesně, byl jsem u něj 29.9. a mluvil o 3 měsících, které má ještě před sebou. Na PF zaslanou na firemní mail jsem již odpověď nedostal.... Pro ty, co stále jen nedávají... s tak optimistickým člověkem se potkat, to je balzám na duši. Odcházel jsem od něj v dobré náladě, ale zároveň s obrovským smutkem a jen s nepatrnou nadějí, že se doktoři třeba zmýlili. Bohužel měli pravdu. Tak Zdeňku pozorujte svoji zelenobílou milenku ze shora a spolu s Vámi věřím, že bude líp.
Je to bolavé, ale naštěstí doktoři až tak úplně pravdu neměli, nebo alespoň ne zprvu -- kdysi dávno Zdeňkovi dali vizi 2 až maximálně 5 let z nichž ty poslední by byl už víceméně živoucí mrtvolou. Nakonec těch pět let pokořil a to dokonce horečnou prací vstříc jubileu, respektive jubilejím. Už (před)loňského Silvestra "slavil" s tím, že léta nedožije, dožil i dalšího Nového roku, ale letos už sotva sípal a kňučel bolestí, čili smrt mu byla vysvobozením. Naposledy byl v Ďolíčku, když se křtila Bohemka je a bude 3, a velice dobře věděl že je to naposledy! Ale i proto tak strašně CHTĚL, ač to hraničilo se záměrným sebepoškozováním -- odnesl to naraženými žebry a zápalem plic. Z toho se ještě dokázal vykřesat, morfia užíval v nejnutnější míře a až do posledka měl jasnou mysl, ale fakticky bez přijmu potravy a s minimem živin, protože chtěl zemřít doma. Dožíval víceméně jako ležák; to a mnohačetné metastáze i tak nezdolného člověka jako on nakonec vysílily a včera i udolaly... :-(((
kolina napsal:
Moc smutná zpráva, zemřel kamarád, velký klokan, soused z 8 řady A3, který na toto fórum psal pod nickem EPOCHA... Kamaráde, Zdeňku, budeš nám scházet, RIP
Zdeňku, odpočívej v pokoji, zvláště při vědomí, že smrt jsi v posledku už cítil spíše jako úlevu...
Nejen tu psal jako EPOCHA, ale byl i duchovním otcem a hlavním motorem u publikace/í BOHEMKA JE A BUDE a řady dalších knížek s tématikou sportu a stran zelenobílého fotbalu obzvláště!
Diagnózu znal už spoustu let a troufám si tvrdit, že klubové jubileum a poslední projekty jej doslova držely při životě -- po dokončení LIGA MÁ 100 LET a znovuvydání mírně novelizované jedničky už to bylo relativně rychlé, leč dlouhodobě velice bolestivé, fyzicky i psychycky, ale držel se až do posledka obdivuhodně...
RIP a čest Tvé památce!!!
Kamil napsal:
Jo to je základ ...a vlastně i trochu zázrak :-)) Tak si musíme přát, aby výstavba pak běžela pod profesionálním dohledem!
Asi se shodneme i v tom, že Jindřišek by asi vhodným kandidátem k (profesionálnímu!!!) dozorování nebyl -- a to ho mám fakt velice rád! Dodnes je mi žel velikou záhadou o čem se s ním pantáta druhdy skutečně bavil a co mu stran stadionu opravdu nabízel, protože ten údajný stavbyvedoucí by tu byl asi více než špatný vtip... :-/
Kamil napsal:
Jo souhlasím, já napsal jen odhad nevím, kdo a jak to staví, navíc jestli už někdo kreslí výrobní dílenskou dokumentaci na prefu a je vymyšlen směr výstavby, to také bude chvíli trvat a samozřejmě, když ... to nebude kam dávat, tak se bude platit zbytečně zábor...mít k dispozici plochu trávníku by to samozřejmě bylo jednodušší. Jasný, že veškeré překládky, vykládky, posuny materiálu, prostoje ... a popravdě nevím jestli bylo nějaké výběrové řízení na generálního zhotovitele, či jen na jednotlivé dodávky, každopádně na takové řízení projektu to chce zkušený tým.
Mezi náma asi rozpor nebude :-) Spousta informací nám žel schází :-( Každopádně na rozdíl od předchozích spíše jen "vizualicí", jak by si někdo nový Ďolíček rád představoval, tohle už je propracovaný ucelený projekt!
Už teď v tom musí být utopen celý »majland« a každým dalším krokem bude jistota toho, že opět nejde jen o jakousi propagandistickou bublinu větší -- a to je myslím to hlavní...!?!!! :-D
Pro Kamila, saska a ev. další.
Jediné co bych rozporoval je snad jen to, že pokud se v dnešní sibérii dal betonovat strop ve 3.NP na "větrné hůrce" v tzv. Anglické čtvrti mezi Stodůlkami a Zličínem, tak by šly i piloty, neb zem není promrzlá nijak hluboko a zimní opatření jsou zde prakticky nesrovnatelně jednodušší ;-)
Ty scházející finance chápu, ale bude jich takto nevyhnutelně vynaloženo nesrovnatelně více. Nebudu se tu rozepisovat co stojí autodoprava, co jeřáby (zejména pak nájezdy a příjezdy), ale i jakákoliv "prefa" či "ocelárna" chce mít zakázku z krku a je jim vesměs úplně jedno, že který díl stavebnice potřebujete dnes a který až za dlouhé měsíce. Potřebují ve svém zájmu optimalizovat souběh a pokud možno preferují sériovost. Neustále urgují odvezte si to kam chcete, my potřebujeme plac, čili buď budeme platit cizí i svůj trávník, nebo nejspíše dojde na nějaké nájemné za skladovací prostory. Firmy/zhotovitelé nemají rády, aby přibíhaly na písknutí z jiných akcí a už vůbec ne aby třeba zůstaly bez materiálu, aby mohly efektivně jet. Také se jim nebude líbit, dneska nechtě lidi doma a odvezte techniku, atd., atp. To se všechno musí víc než štědře vykompenzovat :-[
Jsem na stavbách sice spíše taková onuce (lepší .-), ale nějaké ty kontakty mám a jak už jsem kdysi zmínil, neznám nikoho, kdo by se do tohoto projektu za stávajících podmínek chtěl nechat uvrtat... :-(