Detail uživatele diskuzního fóra - damhA
Fórum | Poč. příspěvků |
---|---|
Fotbal - Bohemians | 284 |
Družstvo fanoušků Bohemians | 1 |
Tlachy a kecy | 8 |
Jiná komunita | 4 |
Maskovaná IP | Poč. příspěvků z IP | Z této IP také píše |
---|---|---|
RRxeimlF | 133 | |
u+OD2O9w | 26 | |
KugzIxOK | 12 | |
JLWwotvz | 10 | |
4OxOf9k5 | 2 |
laik napsal:
Dostál je odchovanec Slavie, tak pochybuji že by byl zakuklený sparťan. Za devět let v Bohemians dokázal že je bohemák tělem i duší.
Já přeci netvrdím, že je, akorát ne každý získá angažmá v klubu kterému "fandí" (a to ani v té mládeži) -- těch příkladů by bylo víc, jenže když už jsem zmínil Stanislava Levého, tak ten hrál devět let za Bohemku, za Spartu nikdy, ale minimálně v jednom z interview přiznal, že mu srdce bilo pro rudé. Přesto nastoupil-li k derby v zelenobílém, tak sparťany nijak nešetřil...
berjir napsal:
Presne! Ale myslim, ze mu to srdicko docela zezelenalo.
V počtu prvoligových startů za Bohemku již je pátý, už přeskočil Panenku, Chaloupku, Z. Hrušku i většinu ostatních stálic; na čtvrtého Jakubce mu zatím chybí cca sezóna...
Jen to srdíčko by se muselo posuzovat také z nějakých "intimnějších" rozhovorů, aby jsme se nedivili, zda to není třeba zakuklený sparťan, kterýmu nikdy na Letný šanci nedali -- vzpomeňte třeba na Levého :-) Každopádně Dostál naše barvy hájí již devátou sezónu a vesměs chrabře! :-)))
Mauglí napsal:
target="_blank"> Zde jsou k vidění historické letecké snímky Prahy. Nejzajímavější jsou ty tři nejstarší: 1938 - původní Ďolíček tady vypadá v kondici, pravděpodobně se tam pořád hrálo. Nový Dannerův stadion má ještě jen tu malou dřevěnou ... tribunku převezenou z klusáckého závodiště z Letné 1945 - starý Ďolas se už moc neudržuje, samé vyšlapané fleky bez trávy. Zato Dannerák je už fešák, přibyla užší tribuna v místě dnešních A4 a A5, betonová tribuna (kotel) plus tribuna za bránou u tramvaje. Na to, že sem dopadla 14. února americká letecká puma vypadá velice dobře. Přes koleje je pak nějaký zemědělský výběh pro dobytek 1953 - nejprůkaznější foto k přesnému určení polohy našeho původního mateřského Ďolíčku. Zakřivení Kodaňské má už dnešní parametry a pod ní je pak zřetelně vidět stín po bývalém hřišti. Na tvé mapě jsi to u toho nápisu “Vršovice VIII” trefil docela přesně. Pár metrů před napojením Kavkazské na Kodaňskou stála západní branka, takže středový kruh byl cca 50 m východně. Je to přibližně na krajnici Kodaňské, takže se tam všichni, co tudy projíždíme autem po tom našem středovým kruhu vozíme ;-) Jižně u Danneráku už není výběh, teda vlasně zase je - je tam totiž něco jako atletický ovál. (jen pro úplnost - je zde taky vidět nově zbudovaný stadion Slavie po přesunu z Letné k nám do Vršovic, kde odehráli své první utkání 27. září 1953 proti Křídlům vlasti Olomouc)
Díky moc!!! Jen dodám, že na starém hřišti nikdy tráva nebyla, vždycinky bylo škvárové, ty fleky musí mít nějaké jiné vysvětlení, než vydupaný trávník - možná nějaké nová navážka :-)
Jižně od Daneráku by měla být Volákova velkopěstírna růží, ten Volákův dům dodnes existuje, ba i "růžový" nápis je tam stále patrný -- co ovšem ani z leteckého snímku neidentifikuju je, kde konkrétně tam bylo proslulé bohemácké kluziště "U Voláka" (osvícení prý bylo srovnatelné se Štvanicí, leč ledová plocha zůstala odkázaná jen na přírodní mráz a v létě se tam hrál spíše tenis či voleyball), kde svého času hostovali jak LTC, tak Sparta. Výběh pro dobytek bych tam nepředpokládal, ale může to být tehdy rozježděno třeba vojenskou technikou, nebo stavbaři... :-(
damhA napsal:
Nechci se přít, ale tak nějak půl na půl. Traduje se, že středový kruh měl být zhruba na křížení Kodaňské s Kavkazskou. Neznám mapu, kde by bylo staré hřiště přesně zakresleno, ale vím, že existuje ... letecký snímek, ale nedaří se mi ho nikde dohledat, tedy funkční. :-( Až u dnešní Vršovické to 100pro nebylo - tak nějak rovnoběžně ano, ale jak už jsem psal někde výše, leč jižně od fotbalové hrací plochy byla ještě i další sportoviště pro nějaká ta prostorově méně náročná tělovýchovná odvětví... :-) PS/ Tady je hrací plocha vidět, pohledově nad příhradovým mostem přes železniční trať:
Klokan z Černošic napsal:
Tuto mapu jsem také našel, ale nedospěl jsem k Tvému závěru. a) Podle mne hřiště bylo od Kodaňské vpravo, pokud pojedu směrem z Vršovic na Vinohrady b) Umístění na Vršovice XIII sice připouštím (pokud se pletu v ... bodě ad a), ale pak není vysvětlitelné to, že na fotce vidíš ohradu, pak chodník, silnici a tramvaj. Takže hned u dnešní Vršovické? Ještě se podívám do naší "bible", co se tam o umístění hřiště píše, četl jsem to, ale je to už dávno...
Nechci se přít, ale tak nějak půl na půl. Traduje se, že středový kruh měl být zhruba na křížení Kodaňské s Kavkazskou. Neznám mapu, kde by bylo staré hřiště přesně zakresleno, ale vím, že existuje letecký snímek, ale nedaří se mi ho nikde dohledat, tedy funkční. :-( Až u dnešní Vršovické to 100pro nebylo - tak nějak rovnoběžně ano, ale jak už jsem psal někde výše, leč jižně od fotbalové hrací plochy byla ještě i další sportoviště pro nějaká ta prostorově méně náročná tělovýchovná odvětví... :-)
PS/ Tady je hrací plocha vidět, pohledově nad příhradovým mostem přes železniční trať:
Pokud by se někdo chtěl odreagovat a vrátit o 90 let zpět k oné fotce z roku 1935 (cca), tak tady je mapa z roku 1938 (také cca + nastíněn do budoucna zamýšlený územní rozvoj)
https://web2.mlp.cz/mapa1938/list_49
Ten osaměle stojící činžák tam jde jasně a snadno lokalizovat (986, dnes 69/986) - pozice starého Ďolíčku už hůře, ale stával zhruba na místech nápisu Vršovice XIII (tedy pokud se vám otevře list 49)
Robert66 napsal:
Vršovická ul. v roce 1935, vlevo dole kousek původního Ďolíčku:
Osobně si myslím, že to jsou spíše sousedící sportoviště, které tam pro své zaměstnance a spřátelenou veřejnost vybudovala fy. Waldes. Hrál se tam tenis, voleyball, pozemní bandy hockey, handball, atp., podle toho jak se to tam v danou chvíli upravilo...
Klokan z Černošic napsal:
:-)) Já ho nemusel nikdy, ani celou Plzeň a to od doby, kdy jsme kvůli nim platili 300 litrů za nevyhřátý trávník. Kurňa, jak už je to dlouho??? 10 let ??
3. prosince 2016, nejsmutnější ovšem bylo, že u toho sehrál značnou roli Pivarník, který ještě půl roku předtím trénoval našince...
hrdin napsal:
Začátek zase skvělý, chtě ljsem ti dávat srdíčka a podporu, ale pak se to nějak zvrtlo do vykřičníků... Co to jako má bejt za melodramatický show?? Ti zase nerozumím... Jaký tlaky?? Jediný tlaky tu ve ... skutečnosti teď děláš ty :) To chce nadechnot se, vydechnout a hlavně neargumentovat dojmy ;)
Jaký tlaky?!? Já přeci nic nikam netlačím? Já jen chápu, že všechno chce svůj čas a dobrý rozmysl! :-) Dnes je všechno hrr hrr a pak je všechno stejně dvojnásob práce i dvojnásob času, ne-li i víc. Jsem z toho frustrován, zvášťě po hektickém pracovním víkendu, kdy by bylo asi nakonec (po další změně změn) lepší zůstat tři dny doma... :-(
rocknroll napsal:
Za prve, nejsi jediny, kdo vi kdo pan profesor je. Za druhe, takhle to v technickych oborech nefunguje. To, ze pan profesor neovlada 3D technologii neznamena vubec nic. Pan profesor je z te mensiny lidi, ... kteri dokazou prijit s napady a resenim. Promenit 2D na 3D dokaze spousta lidi, na to jsou tam ty "cvicene opice". Pan profesor urcite sam nepracoval ani pred 40 lety na rysovacim prkne, na to mel lidi, kteri kdyz to prezenu rikali - rekni odkud kam mam tu caru narysovat a ja to udelam. Technologie se sice zmenila, ale to zakladni zustava, nekdo to musi nejdriv vymyslet. A za treti, doufam, ze se te realizace zucastni, ale i kdyby nebyl stont se realizace zucastnit, bude tady dokumentace a s tou musi byt kvalifikovani lide schopni pracovat.
OK, se vším souhlasím, jen nechápu v čem jsme v (eventuálním) rozporu?!? Určitě si nemyslím, že jsem jediný, který má "tucha" o koho jde, jenže jsou i spousty těch, kteří to dost pravděpodobně neví, ačkoli velice rád bych se tu mýlil. Nemám pocit, že jsem pana profesora nějak shazoval, naopak jsem se mu snažil získat čas, aby mohlo být prezentováno až to s čím bude spokojen on i zadavatel! A že nejdříve něco nezveřejní a teprve až pak bude bezpočet změn změn! Jestli to bylo Vámi, či kýmkoliv jiným, pochopeno jinak, tak se vám omlouvám a panu profesoru zvláště!!! PT/ K těm "cvičeným opicím". Působím ve stavebnictví a mnohokrát už se mi stalo, že mi páni rádobyarchitekti a rádobyprojektanti, sice na rozdíl ode mne vysokoškolsky studovaní, ale dodali fakt děsivé nedodělky a nedomyšlenosti. Ba byli už i takoví co přímo mě nakonec řekli: "nějak to vyřešte, já to pak schválím jako změnu" -- ale to už fakt jen čistě na okraj, neb sám řeším jen dílčí, ba marginální záležitosti... :-]