Detail uživatele diskuzního fóra - damhA

Datum prvního příspěvku
24.02.2011
Celkový počet příspěvků
312
Podle diskuzních fór
Fórum Poč. příspěvků
Fotbal - Bohemians 298
Družstvo fanoušků Bohemians 1
Tlachy a kecy 9
Jiná komunita 4
Použité IP adresy za poslední měsíc
Maskovaná IP Poč. příspěvků z IP Z této IP také píše
RRxeimlF 148
u+OD2O9w 26
KugzIxOK 12
JLWwotvz 10
4OxOf9k5 2

webera napsal:

Jsem fanousek uspechu, o fotbal jsem se zacal zajimat nekdy v obdobi 80/81 a Bohemka, jako tym v laufu, ktery bude sbirat tituly, se nabizela. Nikdo nemohl tusit, ze jsem se nechal oklamat kratkou anomalii, ...

No, nevím, nějaké fanoušky úspěchu (spolužáky) jsem před pětaosmdesátým viděl slavit v Ďolíčku, aby mi pak od druhé půlky osmdesátek tvrdili, že vždycky byli sparťani... 

Já Bohemku prvně zažil na škváře u železničního mostu na Smíchově -- líbilo se mi, že (jediná) není červená, místo hvězdy měla klokana a věčné handrkování mez "S" mě už ve školce tak prudilo, že jsem volil tak jak jsem zvolil -- a dostával čočku jak od rudých, tak sešívek, ale to mě jen utvrzovalo...

Z trošku jiného soudku. 

Co z vás všech tady udělalo skalní klokany? 

Zažil jsem mistrovské oslavy, ale klokanem navždy jsem se stal mnohem více o dva roky později, kdy jsme museli překousnout jeho ztrátu. 

Představte si, že bychom se ta čtyři další desetiletí plácali kdesi v šedém průměru, bez všech těch smutků ze sestupů a euforií z opětovných návratů mezi elitu -- ač nám bylo opakovaně prorokováno, že je to konec...

Kolik nových fanoušků bychom získali se neptám, spíše uvědomte si o kolik by náš emocionální svět byl chudší!?

hrdin napsal:

Jakože Pražák, majitel HC Sparta Praha, který vede star wars s Pardubicemi (btw BaL sponzorsky podporují i HC Spartu spolu s konkurencí) potřeboval jakože zbrojař v téhle době Bohemku jo???  A ten další příspěvek je ...

Potřeboval? Já jsem něco takovýho napsal? Jen, že Bohemka by v jeho rukou byla jen hračkou, která by ho brzy mohla přestat bavit, nebo jste snad někdy někde četli, že by byl dlouholetým příznivcem zelenobílých? Takřka obratem šel do Pardubic, to také jasně svědčí, že mu nešlo o konkrétní klub. Ale Pardubičtí jsou v jiné situaci, tak velké město fotbalistům nějaký klub vždy vygeneruje i když předchozí zanikne (viz. naposled 2008). Karel Pražák je i majitelem HC Sparta, jistě, také vysvědčení -- možné maj nejlepší platy, ale s nejlepšíma výsledkama je to slabší, každopádně tituly sbírají zatím jiní. Třeba ho to jednou naštve a přejde do Slavie...

A to o konkurzu, tu kolega nenapsal šťastně, ale zázračné zmrtvýchvstání Bohemky by patrně nebylo "trvalé", kdyby se celé kauzy neujal pantáta a neměl ryzí klokaní srdce a zarputilost buldoka. Kde byli tehdy všichni ti miliardáři? To nemá nic společného s (ne)chápáním fungování a.s. 

Za "pansyna" bych ruku do ohně stran prodeje bez jistých obav nedal, ale "pantáta" je celoživotní skalní Klokan a dokud bude dýchat, tak se Bohemka nemusí bát katastrofických scénářů. Ano může dojít k nějakému sestupu, nebyl by zdaleka první, ale to potkalo třeba i Baník a není tak dávno co skorem na sestup byla i Slavia, a jak předtím v Edenu třeba slavili, když kdysi Spartě vyfoukli takovýho Korbela... 

Úplně to sem nepatří, ale vzpomeňte, on z USA přilétne jako "skalní Sparťan", a když mu na Letný řekli, děkujeme, nedůvěřujeme, tak on se s údajně tak rudým srdcem přesunul do Edenu (a ještě k tomu i s Ježkem...) To přece neudělá klubista, ten se přeci sebere, a pro ten čas odejde s tím, že hloupej kdo dáva, ještě hloupější kdo nebere -- nepřeběhne obratem k úhlavnímu nepříteli!?!!! 

hrdin napsal:

Bude to superkšeft, pokud se ty peníze otočí v kádru a dojde tak k jeho posílení.  Jenom si ale připomeňme, že před pár měsíci p. Pražák měl zájem o vstup do Bohemky... ;)

Tvrdí to a není důvod mu nevěřit, ale není "vstup" jako "vstup" -- teprve časem se dovíme za jakých to bylo podmínek, jaké měl představy, a stejně tak až čas ukáže jak dlouho ho fotbalové mecenášství bude bavit. Sotva mu šlo o prospěch konkrétního klubu, spíše jen hledal, kde se sám zviditelnit -- k druhému to má zatím myslím výrazně blíže. Možná klub prohloupil, možná by ale klokan zase jednou spadnul z maliny a zhrzení Jakubowiczové by už řekli jen, sorry -- máte co jste chtěli, jsou výhodnější investice než Ďolíček... 

Borek1 napsal:

Vše zlé může být pro nic dobré. Třeba majitel pozná,že v současné době to finančně nemůže utáhnout a když mají nového majitele i menší kluby než Bohemka,přijde nový majitel ik nám. Jen se vyhnout pádu ...

Spousta klubů má nové majitele, a spousta jiných je mění jak ponožky, ale stabilní místo lize má jen málokdo. Nejeden klub po takových rošádách dokonce i úplně skončil -- za mě raději současný "nesolventní" majitel, než reálná hrozba zopakování scénářů vedoucích k dějům roku 2005

rocknroll napsal:

Mam prosbu, ktera vychazi z toho, ze je to v dnesni dobe s kulturou vachrlaty.  My se chteli podivat na Prodanou nevestu, ale zustalo zatim jenom u prani.  V Narodnim divadle v Praze ji davaji, ...

Odpověď žel neznám, ale vzpomínám na dobu, kdy mě v ND při Prodané nevěstě iritovalo "jen" to, že mi přišlo divné, aby mladou a nevinnou dívenku Mařenku ztvárnila žena, která by mi vedle Jeníka spíše pasovala jako jeho matka, nebo alespoň starší sestra :-( Jenže byly doby, kdy ženské role hráli muži, čili vlastně bezvýznamná banalita... 

... byl jsem tehdy kulturní barbar, místo vděčnosti za umělecký zážitek jsem utíkal alespoň na závěr finálového zápasu PMEZ. V posledních minutách otočilo Porto s Bayernem z 0:1 na 2:1, čili bych dokázal i na den datovat.

Fanoušek1905 napsal:

Jóóó, to byly časy. Na tabulce je nejzajímavější umístění Slavie ;-)

V tom žebříčku 1985 je jen černobílá Slavie sofijská... ;-)

Ale roku 1986 už i ta sešívaná, a asi tam je určité vodítko: červenobílí se St. Mirren 2 body ze dvou zápasů, "koeficient 1.000" za první kolo, Bohemka sice tehdy přes Györ postoupila do druhého, ale s Kölnem vyhořela -- 2 body ze čtyř zápasů, "koeficient 0.500". 

To vysvětluje i to, že za semifinále UEFA mají Klokani jen "1.500" (10 zápasů, 13 bodů na hřišti + 2 bonusové) stejně jako za osmifinále PMEZ (6:4). U Bohemky to vždy sedí, 4:4="1.000", atp.), ale jinde nějak zdaleka ne vždy a všude... :-[

U příležitosti dnešního galavečera zajímavá eurotabulka: 

wildstat.com/p/7003/year/1985 

Je stará čtyřicet let a dopočítaná nejspíše AI teprve zpětně -- a naprosto záhadně -- ale i tak na paměť doby, kdy jsme reálně v Evropě v pohárech patřili mezi "nasazené" týmy :-)