Příspěvek Diskuzního fóra
damhA napsal:
Jo, jo, taky jsem trochu skeptik, zvláště u toho tvrzí jak to mají rozplánovaný skoro minutu po minutě, ale rád bych se nechal mile překvapit -- nicméně znám Murphyho zákony i stavařskou realitu a tak ... se trošku dost bojím dominového efektu. Nicméně já doufám, že takto optimisticky nebájí bez toho, že ta projektová dokumentace již v nějakém šupleti rámcově existuje a někdo (mnozí) jim alespoň předběžně nekývl(i). Direktor mi trochu odpověděl i stran Jindřiška, ale přeci jen už ta představa, že někdo sebevíc šikovný, třebaže vyučený, ale fakticky bez praxe bude dozorovat třeba chlapy s XX let zkušenosti v oboru? To může fungovat, ale jen když všechno klape a nikdo a nic nepůsobí komplikace...
Tak dokumentace je zajistí pro stavební povolení, pro realizaci je zapotřebí prováděcí projekt, tzn. detaily apod. Ale pozor každý výrobce si stejně musí nakreslit dle statické části prováděcí či povolovací dokumentace, svoje výkresy - tedy dílenskou výrobní dokumentaci, kde si ověří vyztužení, napojování prvků a jak ty dílce vyrobí apod. Nevím jestli někdo riskne zasmluvnění této dokumentace před obdržením stavebního povolení, proto upozorňuji na ten čas a jak jste správně psal, pak někdo přiveze na stavbu návěs prefa dílců, které ještě nebudou na řadě s montáží a musí se někam položit ... to se stává.
A k tomu stavění, bez hlavy stavby a jeho týmu tedy bez hlavního stavbyvedoucího, vlastně nikdo nestaví, kromě asi jedné společnosti co si to objednává napřímo, ale ta ten stavební tým má vlastně pod sebou ... takže jestli někdo zkouší stavět, že ušetří na týmu lidí, které by musel zhotoviteli zaplatit a bude si to řídit sám, spíše se to učit řídit, tak to většinou nedopadá dobře.