Příspěvek Diskuzního fóra
damhA napsal:
Mne spíše udivuje, že podle všeho stále nemáme povolení k výstavbě, jakkoli nemohu říci, že mě to překvapuje, jenže zde by to snad mělo být vše ve "všeobecném zájmu". Každopádně si dále nedokážu představit jak výstavba bude probíhat ... souběžně s normálním sportovním využitím, jak bylo slíbeno. Pokud by to bylo na mě, tak se raději na cca dva roky vzdám domácího trávníku, než hrát tzv. pod lešením. U toho si skoro nedokážu představit jak cokoli splní dnešní normy bez toho, aniž by zasahovalo nad hrací plochu, a vůbec vše bude logicky na úkor rychlosti, čímž podle mě i dosti výrazně komplikovanější a tím logisticky dosti pravděpodobně i podstatně dražší!? Na Letné kdysi Mach zahájil rekonstrukci bez stavebního povolení a získal jej doslova pár hodin před oteviracím derby "S", jenže to byly divoké devadesátky. A tam navíc kromě zásadní přestavby interiérů hlavní tribuny a dvou bočních výtahových věží v nitru areálu šlo víceméně o kosmetiku. Tady tak nějak stále tápu, zda má jít o montovanou konstrukci z prefabrikátů, nebo jádrem budou lité betony -- každopádně obojí potřebuje prostor, či spíše spousty prostoru, a třeba "zábor" k poště nám povolí možná na pár hodin, sotva na řadu měsíců...
Ke stavbě na etapy existuje jeden hlavní důvod a tím jsou finance. Jednoduše Jakubowiczové nemají na to zaplatit celou stavbu najednou. Nepřímo o tom mluvil Darek v některém z podcastů a potvrdil mi to i architekt pan Navrátil, se kterým jsem se dal do řeči na ulici po jednom z domácích zápasů.