Příspěvek Diskuzního fóra
Klokan z Černošic napsal:
Tuto mapu jsem také našel, ale nedospěl jsem k Tvému závěru. a) Podle mne hřiště bylo od Kodaňské vpravo, pokud pojedu směrem z Vršovic na Vinohrady b) Umístění na Vršovice XIII sice připouštím (pokud se pletu v ... bodě ad a), ale pak není vysvětlitelné to, že na fotce vidíš ohradu, pak chodník, silnici a tramvaj. Takže hned u dnešní Vršovické? Ještě se podívám do naší "bible", co se tam o umístění hřiště píše, četl jsem to, ale je to už dávno...
Nechci se přít, ale tak nějak půl na půl. Traduje se, že středový kruh měl být zhruba na křížení Kodaňské s Kavkazskou. Neznám mapu, kde by bylo staré hřiště přesně zakresleno, ale vím, že existuje letecký snímek, ale nedaří se mi ho nikde dohledat, tedy funkční. :-( Až u dnešní Vršovické to 100pro nebylo - tak nějak rovnoběžně ano, ale jak už jsem psal někde výše, leč jižně od fotbalové hrací plochy byla ještě i další sportoviště pro nějaká ta prostorově méně náročná tělovýchovná odvětví... :-)
PS/ Tady je hrací plocha vidět, pohledově nad příhradovým mostem přes železniční trať: