Příspěvek Diskuzního fóra
rio napo napsal:
Myslím, že stran ročních příspěvků (už se to tady několikrát probíralo) jsme asi světová anomálie. Ty by přece měli být naprosto normální. I u rybářů, zahrádkářů a co já vím, třeba spolku padlých holek jsou ... členské příspěvky samozřejmostí. Už x let mám trvalý příkaz na blbou stovku a rád budu dávat víc, pokud to bude povinné. Takhle je to jen drobný peníz za tu čest, být členem nějakého mému srdci blízkého společenství. Ta dobrovolnost je tom tom to nejmilejší. Věřím, že by se takových našlo víc, jen je to prostě nenapadlo. Přesto se přimlouvám za povinné příspěvky, jejichž výše může být tématem diskuze.
ad: vyžadovat roční "členské příspěvky" do družstva:
1. Asi to jde změnou Stanov (?)
2. Velmi rychle se zjistí, že aktivních členů DFB je optimisticky tak 450 a nikoli 2.600 nebo kolik
3. Klub dosud čas od času argumentoval (na magistrátu a tak), jak silné to družstvo fanoušků je. Že není, víme všichni, ale nahlas se to dosud neříkalo.
4. Vzhledem k tomu, jak se situace se stadionem vyvíjí, nemyslím, že fabulace z předchozího bodu je nadále nutná.
5. Vzhledem k totálnímu rozkladu DFB (jinak to nejde nazvat) není od věci se konečně nad "reorganizací" družstva směrem k oficiálnímu aktivnímu fanklubu (bez změny právní subjektivity, aby se nemusela řešit záležitost klubových akcií) zamyslet. Předpokládá to ovšem:
6. Právní rozbor (co když například akcionář FC SIAD MOST se bude dožadovat svých práv, protože dosud byl řádným členem DFB podle Stanov?)
7. Novou generaci fundovaných a pro věc nadšených družstevníků, jako byla naše parta před dvaceti lety
8. Zejména to, že současná garnitura vedení DFB provede kroky, které k tomuto povedou. K tomu je pravděpodobně ale bude muset donutit někdo... Za normálních okolností "valná hromada" či "shromáždění" nebo jak se to nazývá a - viz 7. někdo nový se toho musí chopit.
Takže se nestane nic, mám za to.