Příspěvek Diskuzního fóra
Klokan z Černošic napsal:
Hezká a dlouhá analýza, jen si ji bohužel nepřečtou ti, co by asi měli. Z 90% souhlasím, zkusím pár postřehů pramenících ze zkušenosti dědka, který chodil a chodí (ne samozřejmě vždy) na utkání přípravky svých ... vnuků. Ten starší dnes již dorost Bohemians (kurva, to to letí:-((, ten druhý Radotín. Souhlas s tím, že se hraje 4 + 1, to nedává smysl. Na druhou stranu je pravda, že systém se skoro pořád mění na "kde je míč, tam jsou všichni". Není pravda, že se hraje na góly, ty se sice počítají (byť je doporučeno tak nečinit), ale pokud vím, tak se nezveřejňují a tabulky neexistují. Tam, kde já to vidím, tedy Praha, jsou dvě dobrá pravidla, výkop nesmí jít přes půlku, to ale někdy vede k tomu, že dobrý "brankář" vezme míč a hrne se až do druhé brány. Nesmí se střílet přes půlku. Trenéři spíše radí nepřihrávat, ale kličkovat, což je podle mne rozporuplné. Podporuje to individuální techniku, ničí to tvorbu hry, přehled o hře. Pamatuji na hvězdu nejmenovaného klubu, kdy chlapeček sklonil hlavu, míč u nohy a ten mu skoro nikdo nesebral!! Víc toho neuměl. Loňská sezóna (tedy asi po 5 letech?) tentýž klub Přebor st. žáků, zatímco můj vnuk, tehdy na 50% techniky, ale hlava nahoře a když to šlo, tak přihrávka, Liga st. žáků za Klokany. Ten samý klub, dva trenéři velmi seniorního věku, jeden navíc jako náš trenér plus cca 20 kg navíc:-)) /sorry Jardo//, druhý zase sprostý jak dlaždič. Hrůza. Kluci se radovali, když na výpomoc přišel někdo z dorostu. Nejsou lidi, tedy jsou, ale ne v těchto malých klubech. Před pár lety sousedka přivezla kluka (mladší žák) o den později na soustředění. Bylo ještě před obědem, když ji trenéři kárali, že takto tedy ne, paninko (přitom se dopředu omlouvala, že to jinak nedávají), tak z nich na hony táhl alkohol. Od večera? Od snídaně? Určitě by se toho našlo více, ale základ je jako všude v lidech, pokud nejsou a nebo jsou to lidské trosky, tak je to průser.
Góly se počítají, tabulky jsou, jen nejsou vidět, pokud nejste např vedoucí mužstva, výsledky zápasů jsou volně dostupné, hráči se prodávají i v nejmenších kategoriích… můj mladej hraje U9