Detail uživatele diskuzního fóra - bofalos
| Fórum | Poč. příspěvků |
|---|---|
| Fotbal - Bohemians | 133 |
| Maskovaná IP | Poč. příspěvků z IP | Z této IP také píše |
|---|---|---|
| AqrMSkgs | 124 | |
| TVtzbOop | 9 |
Bohemák12 napsal:
Kdyby tady nebyl Fruhwald, tak Reichl takhle nechytá.
...takže byl Fruhwald kupován proto aby Reichl chytal tak jak chytá?..... aby vytvářel určitý tlak? Musí mít nějaký zápasový rytmus(zápas tréninkem adekvátně nenahradíš) a kdyby po případném zranění dostal prostor v lize a ,,vyhořel by,,, dostane tady naloženo celkem neprávem.....a nemá-li klučina z dorostu potenciál, je třeba sehnat odpovídající hostování(viz Kerbach)....dvojka musí chytat a názor,že v případném zranění nemáme dvojku u mne je málo....na co tedy Šiman?
rio napo napsal:
Nechci se vracet ke včerejšku, protože jste tu už všechno napsali. Někdo tady zmínil (ne)nasazování Friga. To mi úplně nahrál na smeč. Může mi někdo vysvětlit, proč v Písku za béčko chytal "nějaký" Sládek? Hodnotit ... ho nebudu, ... Včera jsme měli na lavičce dva náhradní brankáře. Proč ani jeden z nich nebyl na place v Písku? Kolik toho mají na podzim vlastně odchytáno? Jakou můžou mít herní praxi? Frigo aspoň poháry, ale Šiman??? Proč ho tedy máme a platíme? To je úplně na palici pane Veselý. Vy jako bývalý brankář přece musíte vědět, jak jsou herní praxe a návyky nutností pro každého hráče a gólmana zvlášť. Nerozumím, nechápu. Mohl by mi to někdo vysvětlit? Co si o tom myslíte vy ostatní? Díky.
Angažování slovenského golmana jako investici desetiletí, kdy o něho byl velký zájem a ,,my ho vyhráli,,, finanční přestupový nadstandart,zřejmě ubytování a jeho vytíženost pro případ zranění jedničky něco ukazuje jak funguje nastavení realizačního týmu.
hrdin napsal:
Spíš jsem myslel na obecné věci jako třeba úroveň výkonnosti týmů zmíněných dorosteneckých týmů, než "poměry ve fotbalu". To si tu klidně můžeme zavzpomínat, jak se trenér repre dostal na FKVŽ ;)
Vše souvisí se vším. Rozhodně chybí mezinárodní dlouhodobá konkurenceschopnost. Můžeme občas něco vyhrát ne však pravidelně vyhrávat, či patřit dokonce k ,,favoritům,,.20 let víme v čem zaostáváme,hovoříme o tom ale jak se říká skutek utek. Ani již zmíněné ,,praktiky,,tomuto nenahrávají. Setkáváme se například i s tím,že volají maminky hráčů z U17,kdy je sraz k odjezdu na soustředění a jaké ponožky mají synovi zabalit. Byl jsem nedávno v akademii RB Salcburk (mimochodem hráči ani rodiče nic neplatí,to není placený kemp),mají výuku,stravu, sportovní klubové oblečení zdarma,na trénink vždy čistě vyprané),kde převažují kluci z afrického kontinentu. Jsou mnohem samostatnější,lidsky vyspělejší a po sportovní stránce kreativnější. Využívají všech možností sportovní nabídky akademie (stolní tenis,tenis,plavání,mnozí zkouší bruslit,volejbal,košíkovou...) Vybraní hráči zejména z bývalého východního bloku se tak z počátku trochu straní. Výběr do těchto zajišťují manažeři hráčů výhradně dle zájmu RB Salzburk, ani s jediným hráčem fotbalu z ČR jsem se tam nesetkal. Z mládežnických trenérů na stáži ano,z Bohemky nikoliv. Dříve prý tam byl p.Kostl,když působil u dorostu klokanů.
hrdin napsal:
Ty máš povědomí o dorosteneckém fotbalu? Například jak je na tom Sparta, Slavia, Bohemka, třeba Dukla, repre...
Ano,mám. Bohužel ještě pořád existují rodiče,či prarodiče,kteří razí heslo jedné dekády v dospělém fotbalu, že štěstíčku je třeba jít naproti. Bohužel,může to vyjít,či nemusí.Otázkou zůstává zda-li je to pro jejich potomka a jeho budoucí fotbalový,či ,,profesní,,život přínosem. Uvedu dvě roviny z reality. První,kde ,,to,, zafungovalo. Jistý vlivný taťka nechal natočit profi video,kde je ukázkový trénink jeho syna, jeho stravovací a výživový plán aj. Završil to tím,že zakoupil ve sportovním obchodě pohár pro ,,nejlepšího hráče,, jistého mládežnického zahraničního turnaje,který se však nekonal.(zapomněl si to nějakým záhadným způsobem ošetřit).Než se to ,,provalilo,,už byl podchycen manažerem,nominován do repre a poslán do zahraniční akademie. Druhý případ kde se to nepovedlo. Syna ambiciózního rodiče si údajně vybral do své akademie sám věhlasný Real Madrid (zde to evidentně bylo přehnáno). Chlapec tam byl,dostal dres,památeční míč, ovšem přišlo se na to,že se jednalo o předvýběr kempu cca 500 kluků v 1. termínu,který byl však placeným. Taťka , majitel řeznictví tento platil ze svého cca 15000,- kč. Všichni v klubu se toto dozvěděli,kluka to znemožnilo a měl psychické problémy. To jsou tak dvě roviny kdy podpora ze strany rodiny není vždy jedno a to samé. První případ je z pražského ,,S,,, druhý nikoliv. Takže PR svých synů dejte rozumné hranice. Hezký den a omluva za tak dlouhý příspěvek.
kacrrr napsal:
.
Reaguji trochu s pousmáním. Předně si musíte uvědomit,že v našem fotbalovém prostředí platí,že je ,,něco za něco,,.Uvedu např.příběhy dvou brankářů.Ten první je jakýsi p. B....,jeho otec podnikatel, je zajímavý třeba tím,že dokáže zasponzorovat v ,,pravý okamžik,, soustředění,či dočasně převezme platové nároky svého potomka bez nároku budoucí kompenzace ,,atd. Druhý případ je p.Š.....,věhlasný spolupracovník hráčského agenta a právník,na kterého se v případě nutnosti obrací zástupci Fačru a nejen jeho. To jsou zajímavý lidé,kteří si zaslouží pozornost funkcionářů.Samozřejmně,že jejich potomci nejsou absolutní kopyta ale na miskách vah mají značnou ,,výhodu,,.A proto,myslíte si,že Vášemu synovi bude Váš příspěvek v diskuzi stačit? Nic ve zlém ale působí na mne spíše kontraproduktivně. I tak přeju hodně úspěchů a hlavně,ať má z fotbalu radost.
Na to,že není žádná sportovní koncepce (cesta kvality koupených hráčů mi nepřipadá jako koncepční do budoucna),stav a poměry v mládeži,bez kvalitního tréninkového centra i pro dospělé (Uhříněves v současné době nese známky před výsadbou obilovin),bez ,,supersponzora,,,tak naše výsledky a postavení v tabulce vzbuzují úctu.