Příspěvek Diskuzního fóra
kolina napsal:
Dával jsem Okekeho pouze jako příklad, prostě ono je potřeba zastavovat/brzdit akce soupeře už uprostřed hřiště obvzlášť když jsme pod velkým tlakem a ne se tam nechat v pohodě obcházet/přehrávat... Jasně, Okeke mi neschází, ani některé ... jeho hloupé zákroky a ty jeho "karty" vlastně ani pořádně neuměl vystřelit, nicméně někdo kdo to "uprostřed" přitvrdí tam potřeba je, soupeře tam nemůžeme nechat hrát "fotbálek".... Uznávám, měl jsem dát místo Okekeho jiný příklad, třeba z minulosti Jirku Sloupa... BOHEMKA DO TOHO!!!
To je právě jedna z nevýhod tříobráncového rozestavení - uprostřed hrají pouze dva oproti soupeřovým třem hráčům (pokud hraje čtyřku vzadu). V takovém případě musí mít střeďáci nadprůměrnou kondici a pohyb, aby si s přesilou poradili. Někdy ale ani to nestačí, pokud má soupeřův střed individuální kvalitu, což včera přesně ukázali Macek se Ševčíkem. Kolikrát někdo obral Macka o míč? Často se vymotal i z presinku od dvou/tří našich hráčů.
V druhém poločase Hůlka i Smrž fyzicky odešli, což se propsalo jak na větším počtu šancí Boleslavi, tak na laciných ztrátách.