Příspěvek Diskuzního fóra
Pro Kamila, saska a ev. další.
Jediné co bych rozporoval je snad jen to, že pokud se v dnešní sibérii dal betonovat strop ve 3.NP na "větrné hůrce" v tzv. Anglické čtvrti mezi Stodůlkami a Zličínem, tak by šly i piloty, neb zem není promrzlá nijak hluboko a zimní opatření jsou zde prakticky nesrovnatelně jednodušší ;-)
Ty scházející finance chápu, ale bude jich takto nevyhnutelně vynaloženo nesrovnatelně více. Nebudu se tu rozepisovat co stojí autodoprava, co jeřáby (zejména pak nájezdy a příjezdy), ale i jakákoliv "prefa" či "ocelárna" chce mít zakázku z krku a je jim vesměs úplně jedno, že který díl stavebnice potřebujete dnes a který až za dlouhé měsíce. Potřebují ve svém zájmu optimalizovat souběh a pokud možno preferují sériovost. Neustále urgují odvezte si to kam chcete, my potřebujeme plac, čili buď budeme platit cizí i svůj trávník, nebo nejspíše dojde na nějaké nájemné za skladovací prostory. Firmy/zhotovitelé nemají rády, aby přibíhaly na písknutí z jiných akcí a už vůbec ne aby třeba zůstaly bez materiálu, aby mohly efektivně jet. Také se jim nebude líbit, dneska nechtě lidi doma a odvezte techniku, atd., atp. To se všechno musí víc než štědře vykompenzovat :-[
Jsem na stavbách sice spíše taková onuce (lepší .-), ale nějaké ty kontakty mám a jak už jsem kdysi zmínil, neznám nikoho, kdo by se do tohoto projektu za stávajících podmínek chtěl nechat uvrtat... :-(