Příspěvek Diskuzního fóra
hrdin napsal:
Spíš jsem myslel na obecné věci jako třeba úroveň výkonnosti týmů zmíněných dorosteneckých týmů, než "poměry ve fotbalu". To si tu klidně můžeme zavzpomínat, jak se trenér repre dostal na FKVŽ ;)
Vše souvisí se vším. Rozhodně chybí mezinárodní dlouhodobá konkurenceschopnost. Můžeme občas něco vyhrát ne však pravidelně vyhrávat, či patřit dokonce k ,,favoritům,,.20 let víme v čem zaostáváme,hovoříme o tom ale jak se říká skutek utek. Ani již zmíněné ,,praktiky,,tomuto nenahrávají. Setkáváme se například i s tím,že volají maminky hráčů z U17,kdy je sraz k odjezdu na soustředění a jaké ponožky mají synovi zabalit. Byl jsem nedávno v akademii RB Salcburk (mimochodem hráči ani rodiče nic neplatí,to není placený kemp),mají výuku,stravu, sportovní klubové oblečení zdarma,na trénink vždy čistě vyprané),kde převažují kluci z afrického kontinentu. Jsou mnohem samostatnější,lidsky vyspělejší a po sportovní stránce kreativnější. Využívají všech možností sportovní nabídky akademie (stolní tenis,tenis,plavání,mnozí zkouší bruslit,volejbal,košíkovou...) Vybraní hráči zejména z bývalého východního bloku se tak z počátku trochu straní. Výběr do těchto zajišťují manažeři hráčů výhradně dle zájmu RB Salzburk, ani s jediným hráčem fotbalu z ČR jsem se tam nesetkal. Z mládežnických trenérů na stáži ano,z Bohemky nikoliv. Dříve prý tam byl p.Kostl,když působil u dorostu klokanů.