Příspěvek Diskuzního fóra
rocknroll napsal:
Mam prosbu, ktera vychazi z toho, ze je to v dnesni dobe s kulturou vachrlaty. My se chteli podivat na Prodanou nevestu, ale zustalo zatim jenom u prani. V Narodnim divadle v Praze ji davaji, ... reziruje to Alice Nellis. Misto v nejake malebne jihoceske vesnici se to odehrava na sidlisti, jsou tam panelaky c.1, c.2 a c.3. Kroje? Zadne. Misto polky se tam tancuje breakdance. Tak tyhle listky s radosti prenechame nekomu jinemu, kdo tomu holduje. My ne. Tak jsem si rikal, zajedeme do Vidne, dlouho jsme tam nebyli a podivame se na Prodanku tam. Jenze... Za prve je to v nemcine, nic proti tomu, ale prece jen nechci poslouchat Jenika a Marenku sprechtit. A za druhe, oni to pojali stejnym modernim stylem (i kdyz jinym) jako Alice Nellis. Ona se Prodanka hraje snad taky v Brne a v Olomouci. A tady je ta prosba - nevite, jestli je to v tom tradicnim podani nebo je to taky nejaky novodoby paskvil? Dekuju predem za odpoved. Jestlize vsechno ostatni selze, pojedeme koncem srpna do Holasovic v jiznich Cechach, kde se to hraje pod sirou oblohou.
Odpověď žel neznám, ale vzpomínám na dobu, kdy mě v ND při Prodané nevěstě iritovalo "jen" to, že mi přišlo divné, aby mladou a nevinnou dívenku Mařenku ztvárnila žena, která by mi vedle Jeníka spíše pasovala jako jeho matka, nebo alespoň starší sestra :-( Jenže byly doby, kdy ženské role hráli muži, čili vlastně bezvýznamná banalita...
... byl jsem tehdy kulturní barbar, místo vděčnosti za umělecký zážitek jsem utíkal alespoň na závěr finálového zápasu PMEZ. V posledních minutách otočilo Porto s Bayernem z 0:1 na 2:1, čili bych dokázal i na den datovat.