Příspěvek Diskuzního fóra
chlodvik napsal:
Ahoj, mám takový podnět trochu mimo mainstream.. Na jaře jsem navštívil zápas Espaňol - Atlético Madrid. Nemám rád velké kluby a Espaňol mi přišel jako taková Bohemka, byť asi rozpočtově, stadionem i podporou větší... Ale ... taky žije ve stínu velkoklubu, ale jejich fanouškům to nijak nevadí, jsou skvělí, jsou vděční za každou akci a vítězství si náležitě užívají, protože to nepovažuji za samozřejmost. Navíc vidím podobnost i s oceňováním legend a třeba včera při zápase s Villarealem si přivedli na plochu psy z útulku, aby zpropagovali jejich adopci... Ne, nebudu navrhovat přátelák:-), co se mi ale na jejich zápasech nesmírně líbí a osobně jsem měl až husí kůži, že v každém domácím zápase v 21. minutě celý stadion zhruba na minutu tleská, přidávají se někdy i fanoušci soupeře. Je to na památku uctění jejich ikony Daniho Jarqueho, který nosil dvacetjedničku a který bohužel zemřel v 26 letech na soustředění ve Florencii v roce 2009. A tady mi naskočila analogie. Myslím, že se už pomalu zapomíná na Příbu, což jakožto fyzický účastník památné schůze U Klepáče nesu trochu těžce...:-(. Vezměme si, že možná nebýt jeho, tak už Bohemka není anebo třeba je, ale někde v pralese, nevím. Nejsem přítelem žádných kultů, to může otravovat. Ale pokud by se nápad chytil, tak by to bylo skvělé uctění jeho památky. Odešel taky předčasně, asi i ta příčina byla vlastně podobná... A myslím, že by nebylo nic proti ničemu, kdybychom třeba 19. minutu (pátá je blbá, to ještě lidi docházejí na stadion a v 19. minutě ještě nebývá negativně rozhodnuto a nas.anost nemusí být tak veliká...:-)) pravidelně protleskali... No, jen takový nápad
No, Příba odešel z tohoto světa když mu bylo 33 roků...
BOHEMKA DO TOHO!!!