Příspěvek Diskuzního fóra
kolina napsal:
Jojo, přesně! Právě to je to "bublání" že nějací fanoušci ve stresu z obdrženého gólu napadnou třeba i verbálně fanoušky v dresech soupeře kteří i přes zákaz sedí vedle nich/za nima... No, bylo to v pohodě, ostatně ... to jsem psal bezprostředně po zápase, ale představme si to "bublání" když by padl gól vyrovnávací - to by se asi vše vystupňovalo, teda radost fanoušků soupeře a následná reakce některých kolem sedících... BOHEMKA DO TOHO!!! Mimochodem, nepsal jsem to že bych odsuzoval vstup na tribunu v barvách soupeře - také tak půjdu na Duklu, psal jsem to k zamyšlení proč něco zakazovat když následně není síla to prosadit a vymáhat... Teda, nebýt to "zakázáno" hmmm tak dobrá, ale když je to přes zákaz tak to je jiná situace, jiný přístup, domácí fanoušci zavrčí s tím "co zde děláte/zde nesmíte být-proč zde provokujete" atd...
Poslouchal jsem na Bohemka TV podcast s Koukym a Vláďou Pavlíkem, hodně tam ta nová opatření probírají a s něčím lze s nima souhlasit. Například souhlasím s tím, že když si fanoušek koupí permici, měl by chodit na fotbal. Permice sice je majetek danýho fanouška a je každýho právo se rozhodnout, zda jít nebo nejít na domácí zápas, ale pokud je třeba fanoušek, kterej si koupí permici, protože to bere jako podporu klubu a pak nechodí skoro vůbec, je to za mě kontraproduktivní. To ať radši dává pravidelný vklady do DFB. Samotnýmu mi dřív vadilo, že se ohlásila velká návštěva a přitom pohled na hlavní tribunu byl po shlédnutí zápasu v TV druhý den ze záznamu vševypovídající. Pochopím, že jsou situace, kdy prostě člověk nemůže přijít, klidně i víckrát za sezónu a že se někdy i stane, že se člověk rozhodne v den zápasu, že nejde. Ale že by se to stalo fandovi, kterej chce chodit na fotbal, čtyřikrát za sezonu (= ztráta místa) při počtu 16-18 domácích zápasů za sezónu? Tomu moc nevěřím, ale nechci se nikoho dotknout, třeba to může být někoho případ.
Nešťastný jsou za mě sankce, který se nastavily hned od začátku. Když něco nepopulárního klub zavede, měl by alespoň dát nějakej prostor k tomu, aby se třeba první půl rok / sezónu s tím fanoušci seznámili a pokusili se to přijmout. Rozumím, že jsou mezi fanouškama i ti, kteří nová pravidla bojkotují nebo ohlasům, že si tu hrajeme na Spartu nebo Slavii. Chápu, že tohle nový opatření se na Bohemku a Ďolíček moc nehodí s přihlédnutím k tomu, že narozdíl od S/S tu nestojí fronta zájemců na lístky/permice. My máme kapacitu 6300 a úplně plno a vyprodáno je jen párkrát za sezonu, jestli vůbec. Že máme uzavřenej prodej na Spartu a Slavii a leckterej permanentkář, člen DFB nebo fanklubu je takovej ignorant, že koupí lístek Sparťanům nebo Slávistům na tribunu, to je naše ostuda. Sám jsem měl konflikt s jedním Slávistou, kterej na A3 slavil vehementně gól Slavie po vymyšlený penaltě předminulou sezónu. Byl jsem nasranej, proč provokuje a oslavně gestikuluje na všechny přítomný, ale víc jsem byl nasranej na permanentkáře Bohemky, kterej mu umožnil se vůbec na A3 dostat. Kouky s Vláďou říkali, že je lepší, aby místo zaplnil fanoušek kohokoliv, než aby bylo místo prázdný. Já vedle sebe fanouška soupeře nechci a není to proti fotbalu, jak oni říkají, s tím nesouhlasím. Ale budu rád, když vedle mě bude sedět Bohemák, kterýmu byla uvolněna permice, než aby bylo místo prázdný, protože permanentkář vedle nechodí nikdy. To uvolnění permice je na pár kliků, věřím, že víc jak třikrát se málokomu stane, aby místo neuvolnil vůbec.
Nechápu teda ani to, abychom si kontrolovali svépomocí, jestli se vstup na stadion zaznamenal nebo ne. To je problém klubu, pokud se přístup nezaznamená, i když jsem na zápase byl. Když už něco klub zavede, měl by k tomu přistupovat se vší zodpovědností.
Za mě to má dvě mince, s něčím s klubem souhlasím, s něčím ne, ale zkusme prostě chodit na fotbal, nedávat klubu záminky, aby nás jakkoliv sankcionoval a nedávejme možnost fanouškům soupeře, aby se na tribunu ve větší míře dostali, ať už tím, že nebudeme sešívkám a rumunům poskytovat číselný kódy naší permice, případně berme předprodeje útokem nebo sami choďme na fotbal.