Příspěvek Diskuzního fóra

Klokan z Černošic napsal:

Ahoj Milane, je škoda, že jsi s podobným nápadem nepřišel před 15 lety, nevytvořil údernou skupinu "Nový Ďolíček" ; já bych se přidal. Je to asi i tím, že jsem rovněž ekonom, což nám umožňuje vybalancovat ...

Ahoj Klokane z Černošic,

hodně zde diskutuješ, tak tě mám načteného:-)

Díky za námět, naprosto souhlasím, jenže jsem často měl pocit, že už jsem členem "úderné skupiny", stejně jako ty a tisíce dalších, která v nouzi největší zabojovala. Zachránila Bohemku po krachu nebo by určitě fyzicky odradila developerské bagry od přípravy staveniště z našeho Ďolíčku.

Ale, jak píšeš, doba se mění. Nebude to asi o sehnání třech miliard, protože jsme je za dlouhou dobu nesehnali a kdyby je někdo, kdo je má a zbytečné, chtěl pustit, asi by se už ozval. Nicméně jsme, pokud vím, s magistrátem, který Ďolíček a pozemky vlastní, nikdy neřešili žádnou jinou variantu, než modernizaci Ďolíčku.

Pokud bychom se my Bohemáci shodli na něčem, co se snad dá nazvat výměnou jejich pozemku s Ďolíčkem za jiný jejich pozemek s budoucím stadionem, třeba by ti velcí kluci v pozadí, co to teď brzdí, aby mohli ve Vršovicích co nejdříve stavět, vzali za své. A politici by měli body u voličů, jak to skvěle klaplo "pro fotbalové fanoušky, pro Bohemku, pro nové obyvatele Vršovic", a k tomu ty své korupční desátky z investičních peněz, které jim tím naším zelenobílým obtěžováním už asi třetí volební období odkládáme.

Jasně, že Darius nevytáhne miliardy na stadion, ale jsem za něj i Darka rád. Drží Bohemku nad vodou nejlépe z našich porevolučních majitelů. Dávají Bohemce neměřitelně víc času a peněz než já, tak se necítím oprávněn na ně nadávat, i když si některé kroky dovedu představit úplně jinak.