Příspěvek Diskuzního fóra
Klokan z Černošic napsal:
Ahoj Milane, je škoda, že jsi s podobným nápadem nepřišel před 15 lety, nevytvořil údernou skupinu "Nový Ďolíček" ; já bych se přidal. Je to asi i tím, že jsem rovněž ekonom, což nám umožňuje vybalancovat ... city a peníze. Jasně, už by to nikdy nebylo takové, jako v letech minulých, ale tak to prostě v životě je. Vánoce v roce 1963 jsou jiné, než 2023 atd. Nejednalo by se o novou situaci, ve světě se stěhování stadionů děle pravidelně, někdy s větší, ale zpravidla menší podporou fanoušků, nostalgie je nostalgie :-). Několikrát jsem nepatrně myšlenku nového stadionu zmínil, ale nesměle, asi i na špatném místě a hlavně pozdě. I když možná, že nikdy není pozdě. Dejme dohromady údernou skupinu, sežeňme 3 miliardy a pojďme do toho :-)) or :-((. BTW, nechtěl bych dopadnout jako Liberec, ten cucák, co to koupil, nějaký Kania (tedy pokud není jen něčí bílý kůň) to asi brzy zabalí, stačí se podívat na jeho firmy na www.justice.cz, zlaté Barvy - laky !!!) Jinak hlavně hezké Vánoce a vše nej v roce 2024
Ahoj Klokane z Černošic,
hodně zde diskutuješ, tak tě mám načteného:-)
Díky za námět, naprosto souhlasím, jenže jsem často měl pocit, že už jsem členem "úderné skupiny", stejně jako ty a tisíce dalších, která v nouzi největší zabojovala. Zachránila Bohemku po krachu nebo by určitě fyzicky odradila developerské bagry od přípravy staveniště z našeho Ďolíčku.
Ale, jak píšeš, doba se mění. Nebude to asi o sehnání třech miliard, protože jsme je za dlouhou dobu nesehnali a kdyby je někdo, kdo je má a zbytečné, chtěl pustit, asi by se už ozval. Nicméně jsme, pokud vím, s magistrátem, který Ďolíček a pozemky vlastní, nikdy neřešili žádnou jinou variantu, než modernizaci Ďolíčku.
Pokud bychom se my Bohemáci shodli na něčem, co se snad dá nazvat výměnou jejich pozemku s Ďolíčkem za jiný jejich pozemek s budoucím stadionem, třeba by ti velcí kluci v pozadí, co to teď brzdí, aby mohli ve Vršovicích co nejdříve stavět, vzali za své. A politici by měli body u voličů, jak to skvěle klaplo "pro fotbalové fanoušky, pro Bohemku, pro nové obyvatele Vršovic", a k tomu ty své korupční desátky z investičních peněz, které jim tím naším zelenobílým obtěžováním už asi třetí volební období odkládáme.
Jasně, že Darius nevytáhne miliardy na stadion, ale jsem za něj i Darka rád. Drží Bohemku nad vodou nejlépe z našich porevolučních majitelů. Dávají Bohemce neměřitelně víc času a peněz než já, tak se necítím oprávněn na ně nadávat, i když si některé kroky dovedu představit úplně jinak.