Příspěvek Diskuzního fóra
kolina napsal:
Jojo, je to jak píšeš... Fakt nezávidím Pantátovi, teda já bydlím od Dolíčku pár stanic tramvají a chodím tam skoro už 50roků, nerad bych se s ním loučil, ale... Když to vidíme všude kolem sebe a chceme ... cca držet krok, nebo alespoň nenechat extra moc rozevírat nůžky tak klub nutně musí reagovat, no a je zde moc těžké rozhodování: 1.) Snažit se od MĚSTA získat dlouhodobou smlouvu, pokusit se maximalně efektivně za stovky milionů REKONSTRUOVAT a nadále hrát v m oblíbeném Dolíčku ovšem s velmi omezenou kapacitou cca 8500 diváků což ať si to nikdo nechce připustit tak takováto kapacita stadionu v hlavním městě podstatně limituje rozvoj i prestiž klubu. 2.) Postavit úplně nový stadion pro cca 15000 diváků s parkovištěm někde u MHD a u OKRUHU/DÁLNICE. Takováto kapacita by byla vyšší než u mnoha "PROVINČNÍCH" klubů a dosahovala by alespoň cca 50% kapacity nových stadionů Sparty a Slavie což by až tak nedegradovalo v očích veřejnosti/obchodních partnerů atd Bohemku... Teda, já fakt už nevím, to opakující se nekonečné očekávání něčeho co nepřichází a stále je v nedohlednu... BOHEMKA DO TOHO!!! Když vidím za co vše Město utrácí peníze a s kým a jaké uzavírá smlouvy, hmmm...
Souhlasím, Kolino, já to vidím (a říkám to delší tobu) tak, že se můžeme roztékat nostalgií v mašem milém Ďolíčku, klidně i zrekonstruovaném, ale bude nás ubývat. Občas dorazí i nezaujatí diváci, protože je hezké počasí nebo přijela tchýně. Taková další Viktorka Žižkov. Ti, co chtějí napětí, ambice, trofeje, tak půjdou jinam. Myslím si, že tím nám i ten Ďolíček časem zhořkne.
Na setkání na tribuně jsem se pantáty ptal, jestli se tím jeho projektem "Ďolíček 8.000+" nezasekáme na padesát let do průměru a bezvýznamnosti vedle velkých "S", a že tedy velkoklub budovat nebudeme? Řekl jen, že "velkoklub se nebuduje velkým stadiónem". Víme, že je srdcem klokan, že je chytrý chlap, že je úspěšný obchodník. Proč nechtěl odpovědět? Plánuje Bohemku jako sympatickou rodinnou hračku bez pouštění se do velkých věcí, aby třeba nepotřeboval další investory a spolumajitele? Nebo taktizuje a chce od města, které s námi v Ďolíčku asi fakt nepočítá, nějaké bolestné typu vyháníte nás z domova, tak nám vykolíkujte plac a stavební povolení? Fakt by mě ta dlouhodobá vize zajímala a pantáta není naivka, co dá půl miliardy na "uvidí se".
Ať žije silná Bohemka!