Souboj postupujících - radost i zklamání
Martin HudecTen zápas se úplně lišil od všech ostatních. Do Ďolíčku dorazilo deset tisíc fanoušků, kteří se těšili na bezstarostný fotbal. Na souboj už jistých postupujících dorazilo i dvacet novinářů, všechny celoplošné televize a zhrubě dvacet fotografů. Zájem byl více než prvoligový, všichni se těšili na oslavu fotbalu. Především v podání Bohemians se jednalo o krásnou tečku za sezónou, Viktorka odjížděla zklamána. Tradiční tisková konference po utkání ani neproběhla, domácí slavili, hosté vzali věci a odjeli rychle na Žižkov. Viktorka si postupové oslavy užila v minulém týdnu, Bohemka si bujaré veselí prodloužila ještě o pár dní déle. "Takový výsledek zkazil náladu mě i hráčům," řekl po zápase trenér Žižkova Vladimír Skalba. "Nechtěli jsme to brát jako exhibici. Na hřiště se dostali i mladí hráči, kteří ukázali své možnosti před letní přípravou," prohlásil Zbyněk Busta.
Zbyněk Busta už bral oslavy s nadhledem."Já už to mám za sebou, užili jsme si to minulý týden, teď už to bylo zase o práci. Chtěli jsme se na utkání dobře připravit a to se podle výsledku podařilo," řekl Busta, který nechal jen na tribuně sedět trio Kulvajt, Matůš, Kotyza. "Chtěl jsem dát nyní šanci mladším klukům, které jsem chtěl vidět před letní přípravou. V pondělí budu mít s některými hráči pohovory o jejich budoucnosti, tak jsem si potřeboval ověřit jejich možnosti v ostrém zápase. Proto se v utkání objevilo více nových tváří a někteří zkušení museli za béčko, protože se prostě už na lavičku nevešli," zdůvodnil Busta absenci několika tradičních hráčů.
Sestava Bohemky byla plná překvapení. Obrana sice tradiční, ale v záloze se objevil Moravec, Ivan Hašek, Vágner - tedy hráči, kteří pravidelně nenastupují. "Moravec je talentovaný a ukázal to i v tomto zápase. Dal gól. Stejně tak Ivan Hašek.Po těžkém zranění jsme ho chtěli vyzkoušet ve velkém zápase a uvedl se skvěle. Dal gól, udělal penaltu," hodnotil výkony mladých trenér Bohemians. Oslava fotbalu se na hřišti podařila a trenér mohl spokojeně poplácat své spolupracovníky po zádech. "Postup nebyl náš cíl, je to mlaý zázrak a jsem rád, že jsem mohl být u toho," dodal Busta.