Čontofalský by rád do tepla nebo za penězi
evald, Libor KoubekFotbalistou, o kterém se v zimní ligové přestávce asi nejčastěji hovoří ve spojitosti s jeho možným odchodem z Bohemians, je gólman <b>Kamil Čontofalský</b>. Slovenský reprezentant, jenž na podzim rozpoutal mediální přestřelku se svým kolegou Petrem Holcem, se netají přáním změnit působiště. Bohemku má podle svých slov velmi rád, ale táhne ho to někam, kde by se dokázal zajistit finančně do budoucna. V poslední době se hovoří o zájmu Petrželova Petrohradu a Ščasného OFI Kréta. A jak situaci vidí sám Francúz?
"Sám nevím, co se mnou bude," prohlašuje s úsměvem na tváři. "Zatím jsem v Bohemce a nemá cenu myslet na nic jiného, všechno se ukáže časem."
Gólman nepopírá, že si na něj údajně brousí zuby dva čeští trenéři v zahraničních klubech a netají se také tím, že by jejich pozvání rád vyslyšel. "Rád bych šel za teplem," dává najevo, že by mu nebylo proti srsti se postavit mezi tyče účastníka řecké nejvyšší soutěže. "Anebo za penězi," potvrzuje ihned, že by se mu nepříčila ani další spolupráce se starým známým Vlastimilem Petrželou. V Petrohradu by se kromě trenérského dua Petržela, Borovička znovu setkal i se svými bývalými spoluhráči Marešem, Horákem a Šírlem. Tedy asi ideální kombinace pro nový začátek, navíc ruská zima by pro Čontofalského znamenala lepší finanční podmínky než řecké teplo. "Nevím, jak dlouho budu moci chytat, potřebuji se zajistit do budoucnosti," vysvětluje Čontofalský, proč je mu vršovický Ďolíček už příliš těsný.
V rozhodování účastníkovi olympijských her v Sydney už nepomůže hráčský agent Václav Němeček, se kterým Kamil dále nespolupracuje. "Vypršela naše společná smlouva a už jsem ji neobnovil. Je to tak lepší, všechno si můžu zařizovat sám," pochvaluje si.
Ve hře je stále i méně pravděpodobná varianta a to ta, že Kamil prodlouží své působení v současném klubu. "Jednání se nikam nepohnula, moje požadavky stále leží u pana Švarce, řada je na něm a zatím mě nekontaktoval." Podle našich informací se jedná o vysoké finanční požadavky, na které klub nebude moci přistoupit a bude se snažit Čontofalského prodat před vypršením smlouvy.
I fanoušci přemítají, zda bude lepší si slovenského brankáře udržet pro důležité boje o záchranu první ligy nebo jej prodat, aby Kamil neodcházel po vypršení smlouvy zcela zdarma. "Nikam zdarma neodejde, klub má na něj ještě rok opci," říká sportovní ředitel Petr Svoboda. "Je pravda, že má Bohemka na mě rok opci, ale ta mi běží už teď, protože s koncem roku mi vypršela původní smlouva," upřesňuje situaci samotný hráč. Čontofalský by tak byl volný přesně za rok, ale sám nevěří, že v dresu Bohemky celých dvanáct měsíců odehraje: "Spočítal jsem si to a ta opce by byla pro současnou finanční situaci klubu neúnosná."
Jak to celé dopadne, asi nikdo zatím netuší. Čontofalský se stále objevuje v brance klokanů, na Tipsport Cupu odchytal druhý poločas proti Mladé Boleslavi. Záda by mu měl krýt Holec a mladý Kolář. Charvát měl odejít na hostování do Neratovic, ale tam se pro něj místo nenašlo, takže mu klub hledá jiné angažmá. Při případném Kamilově odchodu by se musel zřejmě shánět ještě jeden kvalitní gólman. "Uvidíme, zatím jsem v Bohemce, mám ji rád a chci jí pomoci. V nejhorším případě tu počkám, až se objeví nějaká konkrétní nabídka," přemýšlí o své budoucnosti Čontofalský.