Le Giang: Tří bodů si ohromně ceníme
Jan StrýhalBrankář Patrik Le Giang komentuje výhru nad Příbramí.
Konečně jsme opět doma zvítězili...
Vítězství už jsme potřebovali jako sůl. Důležitost utkání jsme si neuvědomovali jen v kabině, ale i ostatní lidé z klubu. Věděli jsme, že po výsledkově nevydařených venkovních zápasech nemáme dostatek bodů. Navíc proti nám stála Příbram, která se v tabulce nacházela v naší blízkosti. Byl to takový ten zápas "o šest bodů" a moc mě těší, že jsme ho zvládli vítězně, ačkoliv to nebylo vůbec jednoduché. Makali jsme a za výsledek jsme šťastní.
Byly poslední dny náročné po psychické stránce?
Pro zápasy s Pardubicemi a v Jablonci jsem byl mimo kvůli karanténě. Říká se, že pokud hráč není na hřišti, tak je u sledování zápasu nervózní ještě víc, než když je na hřišti. U mě se to potvrdilo a mohl jsem koukat jen v televizi. Teď jsme opravdu už potřebovali bodovat. Remíza s Pardubicemi byla pro nás ztrátou. Výhra nad Příbramí je o to důležitější, že jsme se posunuli i v tabulce. Máme před sebou ještě dvě utkání. Věřím, že body získáme i v nich.
Příbram se v posledních zápasech prosazovala v závěru utkání. Upozorňovali vás trenéři na to?
Osobně jsem se připravoval tak, abych byl plně koncentrován po celý zápas. Bohužel ale z první střely Příbram dala gól. Během poločasové přestávky jsme si řekli, že to zlomíme a body získáme.
V závěru jsi bravurně zneškodnil hlavičku Vaise. Předtím měl šanci i Antwi. Co se s námi v tu chvíli dělo?
Myslím si, že se na tom podílela nervozita. Hrálo se o důležité body a my k nim byli blíž. Příbram si vytvořila nějaké příležitosti, ale naštěstí je neproměnila. Jsem rád, že právě tu hlavičku jsem zvládl vyrazit. V závěru měl ještě šanci Antwi, ale nezareagoval dobře. Nejdůležitější jsou tři body. Někdy se musí urvat i takovým způsobem.
V týmu máme velmi kvalitní hráče a umíme to spojit i v komplexní týmový výkon. Jsem rád, že jsme to teď ukázali i na hřišti. Umíme si vytvořit šance hezkým způsobem a také je gólově zakončit. Vojtovi Novákovi jsem před zápasem říkal, že dá svůj druhý ligový gól a podařilo se. Touto cestou bych mu chtěl znovu pogratulovat.
Právě na našich posledních třech gólech se Vojtěch Novák podílel obrovskou měrou. Dva dal a první branka Příbrami jde také ve velké míře za ním. V kabině je s námi ale už přes rok. Jak vidíš ty jeho posun?
Pamatuji si ho, když přišel právě k nám poprvé do tréninku. V tu dobu mu nebylo ani osmnáct. Je sice stále naším benjamínkem, ale je plnohodnotným hráčem týmu. Jednoznačně totiž svojí kvalitou do něj patří. Od samého začátku se ho snažíme podporovat a vést správným směrem. Šel tomu naproti a není náhoda, že se dostal do základní sestavy v lize. I když k tomu došlo v souvislosti s výpadkem jiných hráčů.