Necid: V Bohemce je dobrá parta
Petr KoukalPřečtěte si rozhovor s útočníkem Tomášem Necidem.
Restart fotbalové FORTUNA:LIGY je zatím v nedohlednu. Klokani se však svědomitě připravují a trénují, aby byli připraveni do soutěže opět naskočit. Také dnes byl na programu dopolední trénink, který proběhl na umělé trávě v Uhříněvsi. Po tréninku jsme krátce vyzpovídali novou posilu Bohemians útočníka Tomáše Necida. Museli jsme si na něj však chvíli počkat, protože po skončení klasického tréninku si ještě přidal s kondičním trenérem něco navíc. Ze hřiště pak odcházel jako úplně poslední s taškou plnou pomůcek.Tomáši, jak se ti líbí v Bohemce?
Já jsem spokojený. Těšil jsem se na to, až začnu s týmem. Užívám si každý trénink a věřím, že s každým tréninkem ta forma přichází. Doufám, že brzy začneme a bude to vidět i na hřišti.
Po každém tréninku si přidáváš navíc.
Je to dané také tím, že jsem půl roku nehrál žádný mistrovský zápas, což je znát. Proto si přidávám po každém tréninku, abych to dohnal a přiblížil se k zápasovému zatížení.
Jaké to je trénovat bez vidiny blížícího se mistráku či přáteláku?
Já to beru normálně. Půl roku jsem trénoval sám a běhal po lese. Takže mi to nijak nevadí, ale těším se, až to začne. Věřím, že to bude brzy.
Sleduješ vývoj pandemie v České republice aktivně?
Nesleduju to, ale je to každý den ve zprávách a v novinách, takže člověk o to hned zavadí. Věřím, že brzy začneme. Nijak zvlášť to nesleduju, ale je to těžké pro všechny lidi.
Koho z kabiny Bohemians znáš z dřívějška?
S Tondou Vaníčkem jsme u stejného manažera, Kamila Vacka jsem potkal v reprezentaci. Trenéra znám z reprezentace a s Erichem Brabcem jsem hrál ve Slavii, když ještě hrál.
Nebude Martin Dostál zklamaný, že jsi na něj zapomněl (smích)?
Sorry, Dosty (smích). S tím se znám asi nejvíc. Prožili jsme spolu rok ve Slavii, v mládežnických týmech jsme spolu hrávali. Takže Dostyho znám nejvíc. Super kluk, dobrý fotbalista, dříč, profesionál.
Nejste naštvaní a frustrovaní, že se jen trénuje a nic se nehraje?
To bych neřekl, nálada je super. Kluci mají dobrou partu. Všichni odevzdáváme maximum na tréninku. Nikdo nevíme, kdy to začne. Takže jsme pořád připravení a až to začne, tak abychom do toho vlítli na sto procent.
Je na té situaci i něco pozitivního? Třeba víc času na rodinu?
Samozřejmě. Jeden z důvodů, proč jsem zůstal v Čechách, byla rodina. Máme roční dítě a jsem rád, že v této situaci okolo covidu můžu být doma s manželkou a pomáhat jí.
Po každém tréninku si přidáváš navíc.
Je to dané také tím, že jsem půl roku nehrál žádný mistrovský zápas, což je znát. Proto si přidávám po každém tréninku, abych to dohnal a přiblížil se k zápasovému zatížení.
Jaké to je trénovat bez vidiny blížícího se mistráku či přáteláku?
Já to beru normálně. Půl roku jsem trénoval sám a běhal po lese. Takže mi to nijak nevadí, ale těším se, až to začne. Věřím, že to bude brzy.
Sleduješ vývoj pandemie v České republice aktivně?
Nesleduju to, ale je to každý den ve zprávách a v novinách, takže člověk o to hned zavadí. Věřím, že brzy začneme. Nijak zvlášť to nesleduju, ale je to těžké pro všechny lidi.
Koho z kabiny Bohemians znáš z dřívějška?
S Tondou Vaníčkem jsme u stejného manažera, Kamila Vacka jsem potkal v reprezentaci. Trenéra znám z reprezentace a s Erichem Brabcem jsem hrál ve Slavii, když ještě hrál.
Nebude Martin Dostál zklamaný, že jsi na něj zapomněl (smích)?
Sorry, Dosty (smích). S tím se znám asi nejvíc. Prožili jsme spolu rok ve Slavii, v mládežnických týmech jsme spolu hrávali. Takže Dostyho znám nejvíc. Super kluk, dobrý fotbalista, dříč, profesionál.
Nejste naštvaní a frustrovaní, že se jen trénuje a nic se nehraje?
To bych neřekl, nálada je super. Kluci mají dobrou partu. Všichni odevzdáváme maximum na tréninku. Nikdo nevíme, kdy to začne. Takže jsme pořád připravení a až to začne, tak abychom do toho vlítli na sto procent.
Je na té situaci i něco pozitivního? Třeba víc času na rodinu?
Samozřejmě. Jeden z důvodů, proč jsem zůstal v Čechách, byla rodina. Máme roční dítě a jsem rád, že v této situaci okolo covidu můžu být doma s manželkou a pomáhat jí.