Dostál: Gól nám sebral vítr z plachet
Jan StrýhalStřetnutí s Jabloncem popisuje Martin Dostál.
V ofenzivě jsme se zlepšili, ale body nám to nepřineslo…
Pro nás je to zklamání. V prvním poločase jsme měli několik zajímavých akcí, ze kterých bychom gól dát měli. Ve druhé půli jsme obdrželi branku po autovém vhazování, což je chyba. V samém závěru nejsme schopni dotlačit míč do sítě ani z dobře zahraných standardních situací. Pokud nedáme branku, tak nemůžeme pomýšlet na nějaký velký úspěch. I přes zlepšení v útoku jsme se neprosadili. Sice jsme si více věřili než v Teplicích. Měli jsme i kvalitu, ale ve finální fázi nám to stále nejde. Góly nám chybí. Za osm zápasů jsme dali čtyři branky. Není to dobré a bez vstřeleného gólu se vyhrává těžko.
Nedocházely některým hráčům síly po dvouhodinovém zápase s Vlašimí?
To si nemyslím, protože oni hráli také pohár. Dokonce ve středu. Čas na regeneraci mezi jednotlivými zápasy byl dostačující.
Proč jsme se ve druhém poločase nedostali do takového tlaku jako v té první?
Nepodrželi jsme nahoře míč. Oni také hráli jinak. Viděli, že první půli nehráli úplně dobře. Inkasovaná branka nám trochu sebrala vítr z plachet. Ještě pořád jsme měli spoustu situací, z nichž se gól dát dal a měl.
Přesně v den zápasu máš narozeniny. Vyhlašoval jsi v kabině nějakou odměnu?
V sazebníku něco je. Od fanoušků jsem dostal dort, takže ho mezi kluky rozdělím. Samozřejmě, že by tam něco bylo. Nějaké občerstvení přinesu. Na to neměl výsledek vliv.
Poprvé jsem byl hodně v úhlu. Spíše jsem míč nastřeloval před branku, že by někdo mohl být na první tyči. Bohužel se tak nestalo. Druhá situace mě docela mrzí. Stačilo sklopit nárt, aby to šlo o půl metru níže a byl by to asi gól. Letělo to nějakých třicet centimetrů nad brankou. Škoda, byla to velká šance.
Příští týden jedeme do Plzně. Čeká nás zápas, kde favoritem nebudeme…
Podle postavení v tabulce nás čeká asi nejlepší možný soupeř v rámci tuzemské nejvyšší soutěže současnosti. Podle toho to bude asi i vypadat. Oni mají kvalitu. Ale já si pamatuji, že jsme tam jeli před rokem po porážce s Hradcem. Dokázali jsme získat bod za remízu (1:1), ale mohli jsme myslet i na tři body. Nám tyhle zápasy poměrně sedí. Jablonec dal spoustu branek, několikanásobně více než my. A také jsme je drželi na uzdě až na tu jednu situaci. Chceme v Plzni uspět!