Chaluš se vrátil z Běloruska jako kapitán
Tomáš MutinskýMladý obránce reprezentoval Českou republiku na mezinárodním turnaji.
Trenér ti zřejmě věří, když jsi odehrál všechna utkání?
Je pravda, že jsem odehrál všechny zápasy. Ve skupině jsem hrál ve stoperské dvojici s Emčou Tischlerem z Austrie Vídeň, ale pak díky červené kartě a následnému onemocnění nemohl hrát, tak jsem tam již zůstal.
Důvěru tedy pociťuješ?
Určitě jsem cítil, že mi trenéři věří, když jsem k tomu všemu dostal i kapitánskou pásku. Ale určitě jen zaskakuji, jelikož náš kapitán Mára Richter je zraněný.
Jaký byl turnaj v Minsku po organizační stránce?
Turnaj v Bělorusku se koná každým rokem, takže bylo vše připraveno, když nepočítám tedy stravu. S tou nebyli spojeni ani naši trenéři. A také, i když to jde mimo nás hráče, nám rozhodčí neuznali v základní skupině celkem pět gólů, což ovlivnilo naše umístění.
Celý turnaj se odehrál v kryté hale, trénovali jste tam?
Měli jsme tam celkem čtyři tréninky, které byly ve dnech, kdy jsme neměli zápasy.
Jak jsi spokojený s vaší předvedenou hrou?
V každém zápase jsme byli lepším týmem. Bohužel jsme opět neproměňovali mnoho šancí. Ale jako tým jsme tam nechali vše. Příkladem jsou obraty s Finskem a Ukrajinou.
A co ty osobně?
V utkání s Finskem jsem udělal chybu, kterou potrestali gólem. A v zápase s Moldavci, kdy jsme nepodali moc dobrý výkon, hasil naše zaváhání brankář Truksa. Ale jinak jsem spokojený, je to další skvělá zkušenost.
Nebyla v Minsku větší zima, než tady v Praze?
Když jsme tam přiletěli, bylo stejné počasí. Přes noc ale napadlo třicet centimetrů sněhu a celkově se ochladilo, takže tam větší zima rozhodně byla.
Blíží se druhá fáze kvalifikace, co vás ještě čeká?
V polovině února je dvojzápas ve Walesu, to je poslední sraz před kvalifikací. Tu hrajeme v polovině března v Maďarsku. Nejdříve narazíme na domácí, poté hrajeme s Bosnou a se Skotskem.