Vršovické derby již v pátek
Vojtěch ManVstupenky do bohemáckého sektoru jsou k dostání pouze v Ďolíčku.
Málokdo by čekal, že Klokani budou před vzájemným zápasem tabulkově lepším týmem. Sešívaným se ale na podzim nedaří. V tabulce se krčí na patnáctém místě a v zisku z domácích utkání jsou dokonce úplně poslední. Z pěti zápasů v Edenu vybojovali pouze jediný bod a povedlo se jim sedmnáctkrát inkasovat. Od nástupu nového trenéra Miroslava Koubka ale mají výkony Slávistů vzestupnou tendenci, což potvrdili v sobotu, kdy překvapivě, ale zaslouženě, získali bod v Plzni, kde Koubek provedl několik výrazných změn v sestavě. Čekat navíc můžeme návrat Karola Kisela po skončení disciplinárního trestu.
Páteční sestava domácích by ale Klokany překvapit neměla. "Ten zápas jsme všichni sledovali v televizi. Asi chtěli hrát na brejky, tak dali rychlého Juhara dopředu," čte záměry soupeře David Bartek, "a Škoďáka jsem zažil v obraně i tady, takže mě to moc nepřekvapilo," vzpomíná na svého někdejšího spoluhráče záložník Bohemians. Trenér Weber bude muset vyřešit otázku, kdo se v pátek postaví do branky. Martina Berkovce totiž mezi tři tyče nepustí dohoda mezi kluby.
Příjemnější starosti vyvstaly ve středu zálohy, kde se v sobotu slušně prezentoval Petr Nerad. "Jsem spokojený, ale chyběla branka. Doufám, že jsem trenérovi trošku zamotal hlavu, ale bude záležet na něm, jaké hráče v pátek vybere," netroufá si odhadnout benjamínek mezi Klokany.
Příjemnější starosti vyvstaly ve středu zálohy, kde se v sobotu slušně prezentoval Petr Nerad. "Jsem spokojený, ale chyběla branka. Doufám, že jsem trenérovi trošku zamotal hlavu, ale bude záležet na něm, jaké hráče v pátek vybere," netroufá si odhadnout benjamínek mezi Klokany.
V posledních letech se všechna vzájemná utkání hrála na domácím stadionu Slavie v Edenu. Sešívaní jsou ve vzájemné bilanci úspěšnější, ale i Bohemka zde dokáže bodovat. Poslední výhru zde zajistili před dvěma lety Moravec a Škoda, poslední vzájemný zápas pak skončil vítězstvím sešívaných 3:1 a definitivním potvrzením sestupu Bohemky.
Zápas se za přítomnosti kamer TV Fanda a Nova sport odehraje v pátek od sedmé hodiny večerní. Vstupenky do sektoru hostů si ale Klokani mohou zakoupit pouze ve fanshopu v Ďolíčku, který bude mít v pátek otevřeno do poslední chvíle, konkrétně do půl sedmé.