Hartig bude hostovat ve Slovanu Bratislava
Útočník Bohemians se do hlavního města Slovenska stěhuje do konce podzimní části.
Hostování bylo stvrzeno po dohodě obou klubů i po konzultaci s trenérem Bohemians Pavlem Medynským. Při realizování transferu bylo přihlédnuto i k zásluhám Lukáše Hartiga, který je jednou z novodobých ikon klubu a byl dokonce vyhlášen nejlepším hráčem Bohemians minulého desetiletí.
"I když se rozhodnutí o uvolnění Lukáše Hartiga nerodilo lehce zejména ze sportovního a fanouškovského hlediska, vyšli jsme žádosti Slovanu Bratislava vstříc. Doufáme, že to bude nový impuls zejména pro naše mladé hráče, aby dočasnou absenci Lukáše Hartiga nahradili zvýšeným úsilím a "hartigovskou" bojovností. Hostování Lukáše Hartiga je pro nás zajímavé i z ekonomického hlediska, protože pomohl dořešit část starého dluhu vůči Slovanu Bratislava. Věříme, že se nám podaří získat ještě jednoho útočníka na doplnění mužstva.," uvedl k hostování Hartiga Ladislav Valášek, ředitel Bohemians 1905.
"Jsem rád, že jsem dostal šanci a můžu si zahrát Evropskou ligu. Tím bych chtěl poděkovat i vedení Bohemky, že mě do Slovanu uvolnilo. Hlavně jsem přesvědčen, že kluci na Bohemce budou dál bojovat, aby se v tabulce pohybovali co nejvýše, až se v zimě do Bohemky vrátím," sdělil Hartig ve čtvrtek, když si balil věci na cestu do Bratislavy.