Kraus na EURU stříbrný
Je to životní úspěch, říká záložník Bohemians.
Zástupce Bohemians 1905 Martin Kraus nastoupil na turnaji do dvou utkání. V prvním duelu s Rumunskem odehrál v rámci taktického střídání poslední minutu a do dějin zápasu příliš nezasáhl. Výraznou měrou však přispěl především k důležitému vítězství ve druhém zápase s Irskem, kdy přišel na hřiště v 55. minutě za nepříznivého stavu 0:1, a poté svým dílem přispěl k obratu. Do konce turnaje již nehrál, ale i tak se podílel na jednom z největších úspěchů české kopané v posledních letech.
"Po finále ve mně samozřejmě převládá zklamání, ale časem si určitě všichni uvědomíme, jak velkého úspěchu jsme dosáhli. Pro mnohé z nás to byly životní zápasy a budeme na ně dlouho vzpomínat. Pro mě osobně byl turnaj velkou motivací do další práce, už se těším na Bohemku, na všechny lidi tam a na fanoušky. S klukama jsem byl na dálku v kontaktu a moc jsem jim prvním zápase se Slavií fandil. Zvládli to perfektně, tak tam teď musí být výborná atmosféra, ostatně jako vždy. Vracím se se stříbrnou medailí a se zážitky na celý život," sdělil ještě z Rumunska benjamínek Bohemians.