Detail uživatele diskuzního fóra - Bororo

Datum prvního příspěvku
20.04.2006
Celkový počet příspěvků
1632
Podle diskuzních fór
Fórum Poč. příspěvků
Fotbal - Bohemians 1495
Ptejte se vedení Bohemky 108
Družstvo fanoušků Bohemians 1
Tlachy a kecy 17
Jiná komunita 1
Použité IP adresy za poslední měsíc
Maskovaná IP Poč. příspěvků z IP Z této IP také píše
4V6lA/6w 191 Hacko10
jenS1gh2 118 Hacko10, Štefan
nDZPWD4v 15
1DThlnXV 9 Hacko10
4eUK+Qvt 5 Štefan
cs9r2Mik 5
qf0SjlIH 3
sWW7q5o+ 2
HMnHVEln 2
95upxjNz 2
0f8WMVtz 2
HJViM8CL 2
4S4RxFF5 2
oyoTfJhH 1
II0sr2L+ 1
9KOL1uCa 1 venca_65
lYB7lhT5 1 Eastman, Scarsdale, DOLFI
pfqWePHo 1 DOLFI, Scarsdale, venca_65
kEKTbSj1 1 DOLFI
n9jaZP1n 1 Štefan, Hacko10
Sfl+APhI 1 Scarsdale, venca_65
K9GZY0/P 1

K dnešnímu výročí odchodu Jirky Steinbrocha do fotbalového nebe (2.10.2012) bych rád napsal krátkou osobní vzpomínku. Byli jsme víc než kamarádi, velcí přátelé celý život. Jirka bydlel u strýce na Vršovické (tehdy tř.SNB), já chodil  z práce na ŽS Praha z Perucké pěšky na Bohemku, kde skoro každý pracovní den byly nějaké  úkoly pro dobrovolné funkcionáře. Cestou jsem se často stavoval u Jirky doma a dali jsme rychlou partičku šachů, byl to náš společný koníček. Jirka na Bohémku chodil, někdy do kotle (ten byl v té době na „dřevě“ u tramvaje), na některé zápasy jsem mu půjčoval permici na místa které mám od r. 1972 dodnes . Zmiňuji se o tom proto, že Jirka nikdy nechtěl dělat do fotbalu. Po mém druhém rozvodu v r.1986 to uváděl jako hlavní argument, že  takováto činnost  - všichni jsme tomu věnovali čas po práci mu bude ničit budoucí rodinu. Něco pravdy na tom asi bylo. Někdy kolem roku 1990 trochu obrátil, že by fotbal dělal, ale poctivě. .to bylo v narážce na některé podivné výsledky a to napříč všemi kluby , včetně skutečně famózních výkonů některých rozhodčích… Po roce 1990 měl slušnou pozici v České spořitelně, nejdříve v pobočce v Jugoslávské a potom dole na Václaváku. Tam ho oslovil p.Čekan zda by nešel šéfovat do Viktorky Žižkov…probírali jsme to a pochopil jsem , že pan Čekan hlavně potřeboval kontakty a zdroje k úvěrům a finanční znalosti s tím, že jak dělat  fotbal se naučí časem... Měl tam řadu schopných (nebojím se říci hodně schopných spolupracovníků…),ti ho jako chytrého člověka brzo hodně naučili. Já mu to zpočátku rozmlouval, na mě dal, byl jsem přece jen starší. Pak jsem jeho argumenty vzal, jen jsem ho upozornil na tu dříve zmiňovanou poctivost ve fotbale , kterou tak proklamoval. Tak jsme se tomu trochu  zasmáli a on se do toho vrhnul… potřeboval do klubu  ekonomického ředitele , tak jsem mu dohodil kamaráda ing.L.T. Ten ovšem vydržel necelé 2 roky…každý na to nemá nervy.  Za sem tam nějakou radu mi na oplátku dal permici s VIPkou na Viktorku, chodilo se do takového, přízemního objektu vedle WC za brankou , kde se dalo posedět, dát pivko apod. a popovídat si s lidmi  z „oboru“. Chodil tam Andrej Kvašňák a řada dalších bývalých hráčů a současných trenérů (Chovanec, Škorpil a další) . Já byl potom pracovně dlouho na Slovensku , jezdil jsem pravidelně na Bohemku, ale na Viktorku už zbývalo méně času. Viděli jsme se v té době tak 3-5krát do roka. Bylo cítit, jak jej fotbal a okolnosti kolem změnily…s tím se muselo trochu počítat, on si to však nepřipouštěl. Činnost Jirky po roce 2005 v Bohemce nebudu připomínat, bylo by to zbytečné. Ono se to nezdálo, ale udělal toho hodně, ještě jednou díky Jirko..Chtěl po mně abych se ujmul skautingu, ale kromě Vláďi Suchého tam byli lidi s kterými jsem si moc nerozuměl. Kromě pár maličkostí ,jsem tu činnost odmítl. Ostatně stále jsem byl pracovně hlavně na Slovensku a později  paradoxně jsem viděl Jirku jako ředitele MFK Ružomberok v letech 2007 a 2008 častěji tam než v Praze.. Potom, v letech 2010 a dále jsme se vídali zase hodně často, opět jsme zašli občas na šachy, probrali jsme kde co, jen to zdraví nebylo na pořadu témat. Věděl jsem, že měl problémy se srdcem, měl dvojitý bypass, ale cítil se dobře. O to víc mě a ostatní jistě taky, ta zpráva 2.8.2012 překvapila.  Tak si přejmě, aby se mu tam se hora na Bohémku lépe dívalo, než v současnosti.