Detail uživatele diskuzního fóra - Zelený Scout
Fórum | Poč. příspěvků |
---|---|
Fotbal - Bohemians | 10 |
Maskovaná IP | Poč. příspěvků z IP | Z této IP také píše |
---|---|---|
coLzV/ll | 10 |
rio napo napsal:
Pár poznámek: - Evidentně nás všechny tiskovka lehce(?) zneklidnila. - Trenérem zmiňované 4 zápasy, ve kterých musíme uhrát body (kolik?): v Jablonci, ČB, v Hk a Liberec. Na kolik b vám to vychází? Mě 4 max. - Přede ... mnou jmenoval někdo odchovance, což je samozřejmě bezva, ale sám jistě dobře ví, že kolem sebe potřebují zkušenost, aby na nich nevisela veškerá tíha jak balvan. Ten by je totiž mohl rozdrtit a zničit jim karieru. Krom toho ani jeden není kovaný stoper (byť tam někteří hrát mohou) a toho potřebujeme zcela zásadně a nezbytně! Naštěstí se vrátil Hůlkys, ale sám na všechno nestačí. Vzadu je to ementál! - Počkat si na pořádný auto a nebrat pelešinu z Áček dává smysl, ale jen abys s ním měl kde jezdit. Rozumné je i počkat, až (pokud vůbec) nenažranost v nižších soutěžích pomine. To ale nedává odpověď na to, jak je možné, že mančafty na naší úrovni a dokonce i pod ní získávají či minimálně zkouší kluky z ciziny a nemusí to být rovnou z Jižní Ameriky, což je asi složitější. Jinde se mluví o tom, že získali či alespoň zkoušeli zahraniční hráče, ale nevzpomínám si, že by se někdy o něčem takovém mluvilo u nás. Není to divné? To jsme tak toxická adresa? Nebo za tím vězí něco jiného? A teď nemyslím peníze, protože píši o těch, kteří jsou na tom podobně jako my. Historie se opakuje. Položme si otázku: Je sportovní ředitel člověkem na svém místě? Nejsem o tom přesvědčen. Za posily odpovídá jednoznačně on. Protože jinak nechápu, jaká by měla být jeho hlavní role. - Letos se jara obávám.
Držmíškův čas již dávno uplynul. Vůbec nemá přehled o mladých hráčích, protože sám je nesleduje.
Bohužel DJ starší je evidentně přesvědčen, zřejmě s JV jako jediní, že pan Držmíšek je stále pro Bohemku přínosem. NENÍ
Můj skromný tip na nového sportovního ředitele je Tomáš Požár.
Již tu působil, má přehled o mladých a myslím, že by hráče dokázal přesvědčit, proč jít do Bohemky.
berjir napsal:
Ad odchovanci - a jakou kvalitu bys v nich chtěl mít? Pokud skládáš kádr na ligu s cílem hrát dejme tomu střed tabulky (průměr), tak je přeci ligovej průměr naprosto ideální. Valná většina hráčů všech ... týmů je tak nějak ligovej průměr.
Já jsem rád, že jich je tolik, ostatně to ve svém příspěvku zmiňuji. Bohužel se nedají brát jako výrazné posily, které teď v zimě potřebujeme
Nedá mi to, ale musím hodnotit zimní přestupovou aktivitu Bohemky známkou 4 (jako ve škole).
S odchody souhlas, to zas jako jóó (i když bych klidně viděl odchod i dalších playerů).
A teď k příchodům..
Kareem - hráč na pravý kraj, nezdá se mi však, že by měl jít ihned do základu
Okeke - má se vůbec cenu k tomu vyjadřovat? Další přivedený zraněný hráč!
dorostenec Černý - z dorostu, který ani nehraje nejvyšší soutěž. Zde chválím alespoň zařazení do A týmu, ačkoli očekávám spíše vytížení v B týmu.
Takže největší posílení kádru je návrat kapitána Lukáše Hůlky po zranění.
Pánové Držmíšku a Veselý, tohle nemůže stačit!
Stále se tak nějak můžeme ještě chlácholit, že přestupové okno v zimě končí 22.2. takže je tu stále šance, že nám někdo nějaký "zbyteček" pošle, ale jinak je to s naší aktivitou velká bída.
Vlastně se o zimních posilách nedá mluvit, neboť jak Kareem, tak Okeke byli přivedeni již na podzim.
Na tiskovce se trenér rozpovídal o tom, že se roztočila spirála peněz a že už i za mladé hráče se vyplácí velké sumy. Bohužel, zvykejme si. Vždyť taky do fotbalu větší peníze začaly proudit a kluby vědí, že už si mohou za dobré, mladé hráče říkat více.
Na jednu stranu chápu, že DJ potřebuje vatu na nový Chrám (a pokud to klapne, budu mu neskonale vděčný), nicméně sportovní stránka je a bude setsakra důležitá!
Trenér také na tiskovce hovořil o tom, že v kádru Bohemky je asi 7 odchovanců....bravo a 3x sláva! Tohle určitě každý fanouš klokanů rád slyší. Nicméně já v nich (zatím) spatřuji pouze průměrnou ligovou kvalitu.
Ale my potřebujeme posílit!!!
Už budu končit.... pokud se díváme - kvůli penězům - do zahraničí (jak na tiskovce tvrdil JV), smrdí to neprověřeným hráčem. A už na konci podzimu JV hovořil o tom, že potřebujeme nějakého prověřeného lídra do týmu.. Tak to jsem zvědavý...
Včera proběhla tiskem zpráva, že na Slovácku bude v létě končit Valerij Siniavskij (28 let, levý bek). Okamžitě bych se pokusil ho získat ještě v zimě! Na levý kraj obrany by byl zlatej, kvalitu má a ligou již velmi dobře prověřený. Tady máte zkušenost, pane JV.
A úplně na závěr, Hybšáku drž se, dobře to dopadne!
hrdin napsal:
Tak na to je nejlepší prodávat vlastní hráče. Ti tvoji Kaštánci nemají kvalitu na 1.ligu. uvidíme co Okeke. Bohemka od LFA dostane 50M. Sponzoři, ticketing, fanshop...... A ty mluvíš o zpětném odkupu za miliony což ... je btw obcházení řádů, jakože to potřebuješ? Byl tu Beran, Kozák.... Za kolik jsme je prodali? V lize kupují víceméně jen Baník, Liberec, Plzeň a eS. Za 5M tu je určitě dost hráčů. Minimálně Drchal s Matouškem. Ale ty potřebuješ mít hlavně lidi, se kterými to budeš kopat, kteří udělají nějaký úspěch a tím ti portmonku naplní LFA a fans.
Tak nic. S tebou je debata úplně zbytečná, jsi dost mimo.
Stačí mi, když napíšeš, že jsme neprodali Berana s Kozákem, tedy hráče, kteří u nás byli na hostování... Nebo že dohoda o přednostním odkupu je obcházení řádů..
Proč? Co třeba proto, že Bohemka, stejně jako ostatní menší kluby, musí také získávat peníze z prodeje hráčů. Kdo, ze současného kádru, je prodejný, za třeba více než 5 milionů? Nikoho nevidím.
Líbí se mi ty varianty s právem zpětného odkupu.
Příklad. Kaštánek, Sparta B. Návrh koupě za 3 miliony s možností zpětného odkupu za rok za 5, za 2 roky za 7 milionů.
To samé vidím u Pecha ze Slávie, který jde po druhé na hostování do Dukly. Bohemka se musí o tyto nákupy pokoušet...
hrdin napsal:
Proč?? To je klišé, nepotřebujeme. Chceme-li prodávat mladé hráče, věnujme se mládeží. Zaplaťme kvalitní trenéry, kondiční trenéry, kondiční trenéry, skills trenéry, mentální trenéry, fyzioterapeuty,..........
Pobavils... samozřejmě by nejvyšší mládežnická soutěž mohla být jakousi "výchovnou stanicí" pro budoucí první tým, ale vůbec to neznamená, že z každého ročníku vyplavou 3-4 použitelní hráči. Holý nesmysl. A hlavně, jak víme, Bohemians U19 se každoročně nedaří postoupit. Nyní postoupil do celostátní soutěže Jablonec a plácá se úplně na dně.
Jsem přesvědčený, že v současné situaci (mládež, průměrný věk A týmu, výsledky B týmu) musí vedení nutně investovat do hráčů ve věku kolem 20 let a každé přestupní období minimálně 2 přivézt...
hrdin napsal:
Spíš bych vzal Vorla
Potřebujeme mladé hráče do pole s potenciálem případného prodeje v budoucnosti!
bonano30 napsal:
Na přestup ti ho určitě nepustí,když nepustili ani toho Okekeho.
Jenže Okeke není v Lize vyzkoušený, Schánělec byl již ve Zlíně a v JBC a vždy se vrátil bez fanfár...
Okamžitě bych se začal zajímat o útočníka Schánělce, co se vrátil z JBC do Sparty B.
Sice se zatím nikde extra neprosadil (což je paradoxně nyní výhoda pro jednání).
Ten kluk má určitě potenciál.
Koupit na PŘESTUP, jinou variantu nebrat!
Věřím tomu, že pokud bude mít ten kluk jistotu stálého angažmá (navíc v Praze), rozehraje se.
Držmo a Jardo, nastartujte dvojvelocipéd a vyražte, ať s námi může na soustředění!